Studio Speld / shutterstock.com

Edwin neemt z’n huis overal mee naartoe uit angst voor krakers

'Ik neem geen risico’s meer'

In Amsterdam hebben uitgeprocedeerde asielzoekers 22 woningen gekraakt. Buurtbewoner Edwin (25) is sindsdien op zijn hoede: hij neemt zijn huis nu overal mee naartoe.

“Ik neem geen risico’s meer”, vertelt Edwin terwijl hij met een touw om zijn middel zijn twee-onder-een-kapper over een rijtje boomstammen achter zich aan sleurt. Hij is op weg naar zijn werk. “Natuurlijk is dit onhandig, vooral als je even naar het toilet moet, maar het alternatief is dat je huis wordt opengebroken. Dan is dit een kleine moeite.”

Volgens Edwin horen dit soort voorzorgsmaatregelen ook een beetje bij het leven in de hoofdstad. “In de provincie kun je nog gewoon naar je werk gaan zonder je huis mee te nemen, maar in Amsterdam is dat gewoonweg niet meer mogelijk. Dan ben je ‘m kwijt en wordt-ie de volgende nacht voor drie tientjes verkocht aan een dronken student.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zag net dat er een kaveltje vrijgekomen is aan de Rudolf Dieselstraat!
Daar gaan we een mooi projectje van maken!!

‘s Kijken… leuke woninkjes voor statushouders?
De gemeente betaalt toch wel, ook al verhoog ik de bouwkosten 3 keer door ‘tegenvallers’.

Reageer
gravatar

Het is duidelijk dat Edwin alleen maar voor zijn eigen belangen gaat. Wat een walgmakker! Een affront voor al die eerzame arbeidsoverspoelde stakkers die hun werk mee naar huis nemen om er in de holten van de nacht de haatliefde mee te bedrijven!

Reageer
gravatar

Gelukkig woon ik in de provincie (wist u trouwens dat Noord-Holland ook een provincie is?), want ik vind het altijd heerlijk om na een dagje werken thuis te komen. Dat is er in zo’n situatie natuurlijk niet meer bij.

Reageer
gravatar

Afdeling GroenLinks in Amsterdam ondersteunt de krakersactie van de uitgeprocedeerde asielzoekers.
Het kan de illegalenknuffelaars niets schelen want het electoraat van hen zit niet in de volkswijk waar de gekraakte sociale huurwoningen zijn.

Dat linkse lui zo gek zijn als een deur is algemeen bekend maar afdeling Amsterdam van GroenLinks spant de kroon.

?Ach ja., Amsterdam.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij de coffee corner heb ik gehoord dat GroenLinks-stemmers een ziekelijk verering voor hun leider (führer) Jesse Klaver hebben.

gravatar

Corrie,

Wat heb jij toch een onmenselijke aversie voor het woord “links”.
Jij hebt waarschijnlijk nachtmerries over het Verenigd Koninkrijk en enkele van haar dominions alwaar men volgens jou aan de verkeerde kant van de weg rijdt. Vandaar jouw paradoxale gejuich vorig jaar over de Brexit.

gravatar

Beste Diederik,

Paradoxaal inderdaad. Bekijk deze discriminatoire zin van Corrie maar eens:

“Het kan de illegalen-knuffelaars niets schelen, want het electoraat van hen zit niet in de volkswijk waar de gekraakte sociale huurwoningen zijn.”

In deze wijken zitten juist vooral stemmers op haar geliefde Geert W. (Venlo, 6 september 1963).

Hij heeft trouwens vanaf 1997 de VVD gekraakt om in de politiek te komen.

gravatar

We mogen geen enkele vluchteling opvangen!
Vluchtelingen die zich melden in Nederland hebben een lange en gevaarlijke reis afgelegd, dus zijn ze niet op de vlucht voor oorlog en geweld, maar op zoek naar een rijk, werkloos, links gesteund bestaan in onze volkswijken,. Daar wonen inderdaad vooral mijn aanhangers.

Zie o.a. https://is.gd/UtIjY6, https://is.gd/5jvHzg en vooral https://is.gd/zRC5Iw

De moderator heeft dit bericht ontdaan van scheldwoorden, haatuitingen, bedreigingen en beledigingen.

gravatar

De kat opgelaten en in het nauw zegt in de gordijnen hangend ondersteboven op de kop, ik luister niet naar CvH, ik zeem de ramen vanaf links.

gravatar

Het is duidelijk dat Edwin alleen maar voor zijn eigen belangen gaat. Wat een walgmakker! Een affront voor al die eerzame arbeidsoverspoelde stakkers die hun werk mee naar huis nemen om er in de holten van de nacht de haatliefde mee te bedrijven!