Generalitat de Catalunya

Puigdemont betaalt borgtocht met zelfgetekend 75.000-cataleuro-biljet

Bankbiljet is eerste uitgifte van de pas opgerichte Catalaanse centrale bank

75.000 euro? Geen probleem voor Carles Puigdemont. De Catalaanse separatistenleider heeft zijn borgtocht aan het Openbaar Ministerie van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein cash betaald met een zelfgetekend bankbiljet van 75.000 cataleuro. Daardoor is hij inmiddels vrijgelaten.

Puidgemont had het reusachtige, bontgekleurde biljet van de eenzijdig uitgeroepen Catalaanse munteenheid kort van tevoren getekend in zijn cel in Neumünster. Aangezien de wisselkoers tussen de cataleuro en de euro volgens de Catalaanse centrale bank, onlangs opgericht in een gevangenis in Neumünster, exact 1:1 bedraagt, kon Puigdemonts bankbiljet het uitstaande bedrag precies dekken.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Naar verluidt is de heer Puigdemont vertrokken naar de republiek Transnistrië. Deze Europese mogendheid heeft geen uitleveringsverdrag met Spanje. In ons volgende nieuwsbulletin meer bijzonderheden.

Reageer
gravatar

De territoriale integriteit van Duitsland die afhangt van de euro komt zo ook weer in de kijker. Immers het enige waar we op kunnen rekenen voor onze soevereiniteit is gierigheid.

Reageer
gravatar

Toen Joost van de Vondel nog op het vijfje en Rembrandt op het duizendje stond en de Waterloopleinmarkt 1977 in het jaar van de wederverschijning van de Heer Maitreya nog bestond waar nu tussen Rapenburgerstraat en Valkenburgerstraat de ijdele yuppenbuurt ligt, en de filmacademie.