Shutterstock - Jacob Lund

Wij maakten 11 Belgenmoppen minder beledigend

'Lopen drie Belgen naast elkaar'

Belgenmoppen zijn hartstikke leuk, maar kunnen ook als kwetsend worden ervaren. Wij hebben ze daarom wat aangepast, zodat ze voor iedereen leuk zijn:

1. Drie Belgen lopen naast elkaar. Zegt de linker: “Mag ik in het midden lopen?”

2. Waarom neemt een Belg een mes mee in de auto? Voor als hij zin heeft in een boterham met pindakaas.

3. Twee Belgen staan tegenover elkaar op straat. Vraagt de een aan de ander: “Weet je hoe ik aan de overkant kan komen?” Zegt die ander: “Er ligt iets verderop een zebrapad.”

4. Een Nederlander, een Duitser en een Belg zitten in een café. Zegt de Belg: “Wil iemand een biertje?”

5. Zitten twee Belgen op een tandem. Prima toch, moeten zij weten.

6. Springt een Belg van een flat. Hij is 39 jaar geworden.

7. Wat is de gelijkenis tussen een intelligente Belg en een dinosaurus? Ze zijn allebei in Naturalis te vinden, mits er een intelligente Belg op bezoek is, en die kans is best groot, er komen namelijk best veel Belgen¹ en veel van hen zijn intelligent.

8. Waarom zet een dronken Belg zijn bril af bij een alcoholcontrole? Die kan hem in de weg gaan zitten tijdens het blazen.

9. Waarom heeft een Belg altijd een lepel in zijn auto liggen? Omdat dat gewoon wel handig kan zijn. En daarbij: baat het niet, dan schaadt het niet. Een auto is groot zat, daar past altijd nog wel een lepel in. Ja toch?

10. Er komt een Belg in een warenhuis en vraagt om honderd vliegenklappers. “Waarom zoveel?”, vraagt de verkoper. Zegt de Belg: “Ik heb een groot vakantiepark en wil ieder huisje voorzien van een vliegenklapper, zodat mijn gasten in het hoogseizoen geen last hebben van insecten in hun slaapkamer.”

11. Een Belg komt een café binnen en vraagt: “Waar is de wc?” Zegt de ober: “Meneer de wc is verstopt.” De Belg: “Oh, dat geeft niet, dan probeer ik het even bij het café hiernaast.”

¹ https://www.naturalis.nl/media/library/2017/06/Jaarrekening_2016.pdf, p.20


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is Elco (met één E) en we gaan nu op werkbezoek. (Het antwoord wat hij destijds gaf na een ondervraging door het programma Pisa (of Verona)

Reageer
gravatar

12. Er land een belgisch vliegtuig op Kennedy Airport. “Wat is die landingsbaan kort !” roept de piloot uit. “Ja”, zegt de co-piloot “dus maar hard remmen”.

Reageer
gravatar

“Drie Belgen lopen naast elkaar.”
Wat een discriminerend begin van die mop. Er zijn maar liefst 11 en een half miljoen Belgen. Die moppenteller sluit hen op drie na allemaal uit. Hoog tijd voor een actiegroep tegen deze zeer frequente vorm van discriminatie. Reken er maar op dat ik contact op neem met Sylvana Simmons!

Reageer
gravatar

Belgenmop voor gevorderden

Loopt een Antwerpenaar langs de Amsterdamse grachten. Komt hij een landgenoot uit de Borinage tegen. Zegt de eerste: “Awel zunne, de havens zijn bij ons veel imposanter.” Antwoord de tweede: “‘Alors vous n’avez jamais vu les mines avec nous.”

Reageer
gravatar

Loopt een Luxemburger in Rotterdam, ziet-ie twee goudvissen in een totaal vertroebelde haven, vraagt-ie: hebben juillie daar geen last van? Zegt één goudvis: waarom zeggen die mensen dat nou steeds? Wij zien het probleem niet!

Reageer
gravatar

De euro is een complot om van het imago van de domme Belg af te komen.
Echter ook de moppen over de Nederlander, dat hij gierig is, zijn nu ook weg.
Het compromis waar we mee opgezadeld zijn is iedereen even gierig als dom.

Reageer
gravatar

nee, ik vind de moppen niet kwetsend. Ze zijn ook nog eens genderneutraal omdat het niet uitmaakt in deze moppen of het Belgische vrouwen, mannen of overig is.

gravatar

De analyse van de reden dient nog plaats te vinden, zo is vastgesteld. Wel heeft De Speld een mooi compliment van mastodont Eelco Brinkman ontvangen. Een veer, te steken op een plaats naar keuze.

Reageer
gravatar

Margoïsties kan de veer geplaatst worden, submargoïsties op het NPO kanaal van Max en met van drieënhuizen in het kanaal van botersleurp Corrie.
Een inbegrepen begrip heeft zo zijn pikkie.

gravatar

Vanwege de ernst dring ik hier even voor.

Linkse gekkies willen Belgen moppen verbieden, maar dat gaat zo maar niet. Belgenmoppen horen immers tot onze Nederlandse cultuur en dienen derhalve zelfs gekoesterd en beschermd te worden door UNESCO.