Winkelketen Claire’s stelt klanten gerust: “Asbest in make-up getest op dieren”

'Konijnen werden er niet ziek van'

De Amerikaanse winkelketen Claire’s stelt de kopers van de goedkope kindermake-up gerust. In de make-up is afgelopen week asbest aangetroffen, maar dat levert volgens de winkelketen geen gevaar op voor de volksgezondheid. “De asbest is getest op dieren.”

Een woordvoerder: “We hebben de asbesthoudende producten op konijnen en muizen getest. De beesten vonden het niet leuk, maar ziek werden ze er ook niet van. U kunt de make-up gewoon inademen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moeder van mr Wiemer, je kun veel kwaads (ik) of goeds (Corrie) over Corrie van Hiernaast zeggen, maar gebruik van overmatig asbesthoudende producten die op konijnen en muizen zijn getest, is mij in ieder geval niet opgevallen.