Studio Speld: Lisanne Vegt & Shutterstock / Alejandro J. Vivas

Studio Speld: Lisanne Vegt & Shutterstock / Alejandro J. Vivas

4 influencers overleden na eten van ‘crasbest’: een olijke croissant met asbest

Vier Nederlandse influencers met een groot bereik op TikTok zijn gisteren overleden na het eten van de ‘crasbest’, een olijke croissant met asbest als vulling. Het RIVM roept op om te stoppen met de dodelijke en bovenal onvoorstelbaar gore trend.

De crasbest is een nieuwe variant op de crompouce, de combinatie van een croissant en een tompouce. “Een deel van de ingrediënten heb ik gehaald bij de Albert Heijn, de rest bij een verlaten schoolgebouw hier in de buurt”, vertelde influencer @GertJanTutorials nog trots in een video over de crasbest. Tijdens het proeven zelf is hij voornamelijk aan het hoesten.

Een woordvoerder van het RIVM hoopt dat de bescheiden trend snel stopt. “Anders eindig je zoals @GertJanTutorials, @belindaeats, @etenmetEricaenWalter of @rudolphvanveenfans.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *