Wikimedia / Sebastiaan ter Burg

Harm weet nog niet of hij op zijn broer of op de buurman gaat stemmen

'De buurman heeft mijn heggenschaar nog'

Vandaag gaan in heel het land de stembussen weer open voor de gemeenteraadsverkiezingen. De 42-jarige Harm Guiren uit Oudenbosch (gemeente Halderberge) weet nog niet wat hij gaat stemmen. Hij twijfelt tussen zijn broer en de buurman.

‘Mijn broer staat op de lijst voor de fractie lokaal Halderberge’, vertelt Harm. ‘Zijn speerpunten zijn: meer parkeerplekken rondom winkelcentrum De Wagenhoek, geen rondweg rondom Oudenbosch en geld naar de restauratie van hotel Bovendonk. Daar ben ik het allemaal niet mee eens. Maar mijn broer gaat volgend weekend wel mee op familieweekend. Dat spreekt voor hem.’

Toch heeft ook de buurman (van de lokale VVD) sterke kwaliteiten, weet Harm. ‘Hij vindt net als ik dat de gemeente de onroerendezaakbelasting op gebouwen moet verlagen en hij past op donderdagavond op mijn kinderen. En ja, over dat sportbudget voor gehandicapten steggelen we weleens, maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Wat wel een probleem is dat hij mijn heggenschaar nog steeds heeft. Terwijl ik al vijf keer heb gevraagd of hij die terug wil geven. Ik heb zelfs al een keer een briefje op z’n brievenbus geplakt. Ik ben bang dat als hij erachter komt dat ik niet op hem heb gestemd, ik naar mijn gereedschap kan fluiten.’

Voor de broer en de buurman van Harm zijn het momenteel spannende tijden. Broer Johan: ‘Je probeert de kiezer tot het laatste moment te overtuigen met argumenten. Zo heb ik tegen Harm gezegd dat moeders echt heel boos wordt als hij niet op mij stemt. Dat onderwerp leeft nou eenmaal heel erg bij mijn kiezer.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In dit land is bijzaak altijd hoofdzaak.
Die scholen worden dus gebouwd als stemlokaal, of hier waar in het centrum een bejaardenhuis staat dat het recept is voor de hele verdere indeling. Omdat ze nu eenmaal ‘iets speciaals’ hebben waarmee ze ‘op de kaart staan’.

Reageer
gravatar

En heb je nog de Facebookgegevens nodig van alle Nederlanders? Dan kan je de computer voor ze laten stemmen en hoeven ze zelfs niet langs te hoeven komen bij een stemhokje

gravatar

Heeft iemand nog wensen w.b.t. de uitslag?
Voor de hoogste bieder!

Alle methodes staan nog ter beschikking.
– Omkoping.
– Chantage.
– ‘Analyse’ (meerprijs, persoonlijk te overleggen).

Aanbevolen door
– Poetin (“Golden Shower, priceless!!”)
– Trump (“Facebook, like!!”)
– Kenyatta (“Fraude, bedreigingen, toppie!!”)

Alexander Nix
Cambridge Analytica

gravatar

Goed idee. Zeker ga ik voor de sleepwet stemmen. De sleepwet is eindelijk eens een goed initiatief van deze regering.

Dat het rechts populisme het uiteindelijk gaat winnen van de gevestigde elite is wel zeker. Natuurlijk hoop ik dat ooit meneer Wilders van de PVV minister president van Nederland wordt.??

Dan kunnen we, dankzij de sleepwet, een bevolkingsbetrouwbaarheidsscore (Sociaal Krediet Systeem) gaan invoeren. Bevolkingsgroepen zoals moslims en linkse gekkies kunnen we dan random aftappen en gericht aanpakken.

Lang leve de sleepwet! ?? Yeah yeah!

Corrie.

gravatar

Hey flapdrol. De sleepwet heeft niks met slapen te maken. Met de sleepwet mag de aivd straks preventief alle auto’s wegslepen om zo terrorisme te vinden. Ook mag de aivd de gesleepte auto delen met geheime dienstenvan andere landen

gravatar

ben tegen de sleepwet. Als de wet wordt aangenomen, mag de AIVD straks alle stroopwafels jatten in een hele woonwijk om te onderzoeken op terrorisme. Van mijn stroopwafels blijven ze af!