Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

D66: ‘Er moeten meer betaalbare zolderkamertjes komen voor middeninkomens’

‘De kosten van een kamer zonder daglicht en rottende plinten lopen de spuigaten uit’

Er moeten meer betaalbare zolderkamertjes komen voor de middeninkomens. Dat vindt D66. De partij pleit voor het bijbouwen van minstens 20.000 krappe verblijfjes waar mensen op elkaars lip kunnen zitten.

“De kosten van een zolderkamer zonder daglicht en rottende plinten lopen momenteel de spuigaten uit”, zegt een woordvoerder van de partij. “Er zijn echt te weinig plekken waar starters met middeninkomens zuchtend een kleine vieze doucheruimte kunnen delen. Waar zijn de zachtgeprijsde woningen waar deze groep een bed, een kastje en verder alleen een teiltje tegen lekkage kan wegzetten? Waar zijn de betaalbare kelders waar mensen vitaminegebrek krijgen omdat er geen daglicht binnenkomt? Voor te veel mensen zijn dit soort oplossingen nu onbereikbaar.”

Marita Janssen (27) is zo’n starter. Zij werkt nu als vormgever bij een webbedrijf en is op zoek naar een passende woning. “Gewoon iets met een schimmellucht en een keuken die maar nooit echt schoon wordt, ergens op zolder op drie kwartier fietsen van het centrum, meer verwacht ik niet”, zegt Marita. “Soms sta ik mezelf toe weg te dromen en op de lange termijn te denken. Dan zie ik mezelf in een tuinhuisje, ruim genoeg voor een man en twee kinderen en een hond. Maar ik blijf realistisch: de komende tijd blijf ik gewoon nog even op mijn fiets wonen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat d66 toch gewoon in de stront zakken. Huur een riant bouwvalletje in een dorpje op 50km van de randstad en pendel naar je bijbaantje / opendeur-universiteit.

Reageer
gravatar

nee, mijn zolderkamertje in hartje Leiden natuurlijk! Mijn grote vriend Thierry biedt al lavendel aan om de schimmellucht een beetje te bedwelmen natuurlijk!

gravatar

Dit heet toch ‘rustiek’ met ‘originele details’, en is retehip bij juppels?

Anders wel ‘fintutsj’, of ‘slo liffing’, of ‘taanie haus’.

Oja, dit heet gewoon een ‘luvt’ i.p.v. een zolder!

Reageer
gravatar

Pechtold is typisch een voorbeeld van een regent uit de 19e eeuw. In die tijd werden de arbeiders in krotwoningen ondergebracht.

De middeninkomers zijn als de arbeiders van de 19e eeuw. Meer betaalbare zolderkamertjes voor middeninkomens past bij regentenpartij D66.

Het zijn sukkels die voor D66 stemmen.

Corrie.

Reageer