Shutterstock / Martin Ilicic

Man begint dag goed met het lezen van alle 321 nieuwe nieuwsbrieven in inbox

Zodra hij wakker is, pakt Ben Frijthof zijn smartphone en checkt zijn e-mail. 321 nieuwe berichten! Ben schenkt een kop koffie in en gaat er goed voor zitten. Even lezen wat al die interessante organisaties mij te melden hebben, denkt hij.

“Hoe kun je je bedrijf klaar maken voor de uitdagingen van de 21ste eeuw”, leest de 42-jarige projectmedewerker. Minzaam denkt hij aan al die mensen die nu al op hun werk zijn. Ze hebben geen idee hoe ze hun bedrijf klaar kunnen maken voor de uitdagingen van de 21e eeuw, de schapen, denkt Ben. Geconcentreerd leest hij verder.

Als Ben een paar uur later alle 321 nieuwsbrieven uit heeft, weet hij hoe het nieuwe terugkijken bij KPN werkt, wat de hoogtepunten van het nieuws waren, welke documentaires Netflix speciaal voor hem heeft toegevoegd en welke artikelen er deze week in de aanbieding zijn bij de Praxis. Het is half één. Hij pakt zijn broodtrommel en gaat naar kantoor.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoi Frank, als je nou nog eens een kuil graaft voor een ander, mag ik er dan weer invallen? Asjeblieft?

gravatar

Euh nou, een keertje nog dan. #hatseflats# Oh, dat was rap, je komt nu wel heel erg dichtbij. Het wordt zo wel heel knus in de kuil zeg. Vertel eens, hoe was je week? Hoe ging het op GL-HQ?

gravatar

Echt een gekkenhuis, je wil het niet weten. Maandag morgen 7u ‘smorgens kwam Jesse binnenlopen en hij zei: “we gaan het helemaal anders doen, gordijnen en ramen open en we gaan eens goed voorjaarschoonmaak houden. We kappen met die lady havishamshit!”

Ja, zo noemen wij Wijnand als hij er niet bij is. Die kwam rond 10 binnenwandelen en hij stonk gewoon. Toen hoorde hij dat als zijn oude raf-meuk bij het grofvuil ging, begon ie al te schuimbekken! Niet alleen dat was een probleem hij kwam met posters van Merkel in SS-uniform, die had ie van z’n matties uit Athene opgestuurd gekregen.

Rond 1u15 ging ie flippen. “kraken gaat door, kraken gaat door” schreeuwde hij en niemand wist waar hij het over had. Uiteindelijk had iedereen er genoeg van en Jesse ging helemaal outlaw taekwonde op die mofo, toen ging die in een hoekje zitten sikkeneuren.

gravatar

Woensdag morgen 7 am sharp kwam Jesse binnendartelen alsof hij het licht had gezien. E=mc2, ook in de ruimte heb je energie, zonnestralen en quarks en zo, energie is massa dus echte vacua bestaan niet!

Hij zij dat wij hier een geweldsmonopolie vd staat hebben en als je niet oppast dan nemen motorbendes, skinheads en krakers zo het maatschappelijk vacuüm in. Dat is dan de schuld van Fredje Teeven.

Zo ging dat ook met Joegoslavië, weet je nog Frank? Echt heel erg allemaal. Jesse zei dat Srebrenica dus veroorzaakt werd door een tekort aan het bombarderen van die Miloseviç. Wij dachten allemaal dat het andersom was maar wisten wij veel.

“Nu hebben wij het licht gezien, alwaar, allen gadert om mij en aanschouwt de verlichting!” Toen haalde hij de dop van een koker en er kwamen écht allemaal posters van de Luftwaffe te voorschijn.

Toen riep Jesse: “zeg mij na, voorwaar, de ene luftwaffe is de andere niet” toen riepen wij met z’n allen: “zeg mij na, voorwaar, de ene luftwaffe is de andere niet”. Het was net die 99% op beursplein met van der Laan, weet je nog?

gravatar

Dit zag ik niet aankomen. Vd Laan was en mooie vent joh, tough as nails and a heart of gold. Ga je me nou ook zeggen dat Jesse net als Eberhart sociaal én commercieel wordt? Wel een dingetje, die energietransitie voor Parijs gaat alle economische groei voor 30 jaar opsnoepen en zonder groei gaat dat dus niet gebeuren. Heel belangrijk voor het klimaat en de kindertjes in Mozambique!

Die vd Laan kreeg gewoon fanmail uit de top600: “ik ga nu mn best doen burgemeester”. Kzweer ut.

gravatar

Ja, dat gaat hij doen, voor de kindertjes in Mozambique. Vanaf nu hebben wij elke vrijdagavond een borrel met alle steakholders, spel ik dat zo goed Frank? Dat was goed voor de supply-chain-agility en dat soort dingen.

De Fnv zei dat ze te oud waren voor borrels en van de SP kwam alleen Anja Meulenbelt opdagen. Die heeft dus nog steeds voor een piekie pmaand een abonnementje lopen en ze dacht dat ze gratis kon komen tanken. “het is nog licht maar ik ben nu al mn whisky en mn shek kwijt, bwueeerk” Vervolgens begon ze tegen de deur te schoppen en uiteindelijk hebben de psycholanse laten komen.

Rob Wijnberg en Lodewijk Asscher zaten in een hoekje te pimpampetten met jenever en maar moppen tappen. Op een gegeven moment lagen ze op de grond van het lachen helemaal rood aan te lopen. Ik snapte er niks van, Rob riep telkens: “simpsons did it, simpsons did it” en Lodewijk vervolgens: “de zeehondsjessmokkelaar, hahaha”. Dat ging om en om tot zonsopgang door. Wat is daar de humor van?

We hebben nu wel de uitlijn voor de toekomst, we gaan de mensen gewoon niet naar de mond praten. Haute grachtengordel maar met de ballen in je broek of je bh de straat op of de kroeg in! Je weet wel, daar waar normale mensen komen, de kiezers en dergelijke.

gravatar

Frank, heb ik je wel eens verteld dat je een woest aantrekkelijke vent bent? Is dat omdat je zo veel vlees eet?

gravatar

@Frank,

U heeft ons een paar jaar geleden aangeschreven dat we terug moesten in arbeidsvoorwaarden en dat we ons nederig en dienstbaar moesten gaan opstellen. Dat konden we natuurlijk niet doen want we hebben een te groot ego. Trouwens, wat bedoelde u precies met de woorden: “Invictus demonstrandum est”?

Heeft u misschien een telefoonnummer van deze Invictus?

groetjes uit Brussel,
Jean-Claude

gravatar

Stommeling,

Hij heeft natuurlijk over al die linkse rakker die dat prachtige Zuid-Afrika heeft overgenomen. Sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Al moet ik zeggen dat ik die Zuma écht een prachtkerel vind!

gravatar

Hoi Frank,

Je was recent bij mij thuis over de vloer en ik reageerde in eerste instantie nogal agressief. We hebben het uitgepraat en jouw advies dat stelen, liegen en bedriegen alsmede de hele toko naar de filistijnen helpen in elkaars verlengde liggen, dat heb ik ter harte genomen. Sorry, ik zal het nooit meer doen.

Je haalde er nog papieren van het kadaster bij, je wees duidelijk op de erfgrens en zei: “gij zult niet over de erfgrens bouwen anders legt de gemeente de bouw stil. Wee je gebeente als ik nog een keertje terug moet komen. Dat is dan mijn oordeel en daar moet je het mee doen.”

Op dat moment kwam mijn vrouw de woonkamer in en ze schreeuwde: “kraken gaat door, kraken gaat door”. In haar handen had ze een poster van Jitzak Rabin in SS-uniform.

Je bent toen opgestaan en weggegaan zonder iets te zeggen en sindsdien hebben we niks meer van je gehoord. Als ik iets verkeerds gedaan heb, laat je het me dan aub weten?

groetjes uit Eretz Israel,
B. Langkous

gravatar

Beste mensen,

Wederom is er bestek uit de bedrijfskantine gegapt. Wil diegene die dat opnieuw geflikt heeft zich terstond melden? Zo niet dan leggen we zaterdag as het hele bedrijf plat. Oh wacht, anders doe maar zondag of zoiets.

gravatar

Nou, de medewerkingsbereidheid begint er een beetje op te lijken:
https://carriere.nrc.nl/vacatures/nh1816-verzekeringen/ervaren-letselschadebehandelaar-0c175
https://carriere.nrc.nl/vacatures/fonds-voor-cultuurparticipatie-via-aardoom-en-de-jong/senior-programma-adviseur-1b505
https://carriere.nrc.nl/vacatures/ministerie-van-defensie/officier-logistieke-dienst-hbo-wo-32114
https://carriere.nrc.nl/vacatures/akzonobel-specialty-chemicals/project-leader-a039a
https://carriere.nrc.nl/vacatures/universiteit-utrecht-uu/assistant-professor-in-political-history-1-0-fte-30152
https://carriere.nrc.nl/vacatures/vu/phd-position-the-dark-side-of-reward-60fee
https://carriere.nrc.nl/vacatures/vu/phd-position-in-topological-data-analysis-11b09

Dan wens ik u het volgende mede te delen:
1 Mocht u ook vinden dat er iemand is die een bonus verdient, dan kunt u daarover contact opnemen met de gemeente Amstelveen. 50% bonus op het vaste salaris lijkt mij redelijk, grofweg Eu5555.55.
2 Wij van de Vu adviseren Vu en vooral never nooit niet Leiden of de Uva of zoiets.
3 Voor een bezoek aan de woning van de familie Langkous adviseren wordt u sterk aangeraden een ruimtepak van de Nasa te lenen. Het is daar namelijk 55 graden onder nul en het ontbreekt er aan elementaire zaken als bv zuurstof. Persoonlijk had ik nergens last van.
4 Dat er tussen mensen met een liefdeloze opvoeding die tevens bezopen en doorgesnoven hoerenlopers zijn enerzijds en mensen met een sterke sympathie voor fascisme anderzijds, dat er een sterke overlap is tussen die groepen.
5 Dat een eventuele waar te nemen correlatie tussen de punten 3 en 4 geheel aan uw beoordelingsvermogen overgelaten wordt.

gravatar

Het artikel geeft aan dat je zorgvuldig moet zijn hoe je je internetbubbel creëert. Wanneer je dat niet goed doet, zoals Ben, krijg je allerlei non-informatie.

Mijn nieuwsbrief internetbubbel is tiptop in orde. ?

Ik krijg al het nieuws dat ik fijn vind om te lezen.

Corrie.

Reageer