Flickr / ING Group

Ontroerend: bankier hoort voor het eerst ophef

Een wonder!

De 51-jarige Ralph Hamers kon zijn hele werkzame leven niks horen van alle kritiek op zijn salaris. Hij werd namelijk geboren als toondove bankier. Maar gisteren kwamen er ontroerende beelden naar buiten: Ralph Hamers hoorde voor het eerst ophef in de samenleving.

“Dit is een absoluut mirakel”, stelt Jacob Vlasman van de Universiteit Twente. “Normaal gesproken horen mensen die zijn gediagnosticeerd met de aandoening ‘topbankier’ alleen de Amerikaanse aandeelhouders en zijn ze doof voor de kritische frequentie van het debat. We hebben dit nog nooit gezien. Het zet de wetenschap op z’n kop.”

Volgens Vlasman kan dit alles grote gevolgen hebben: “Als we kunnen ontdekken wat Hamers heeft genezen van zijn toondoofheid, kunnen we misschien meer bankiers helpen. Was het de ophef op Twitter? Was het de politiek die zich unaniem uitsprak tegen de loonsverhoging? Was het Antoinette van Dijk uit Hellevoetsluis die demonstratief haar ING-pasje doormidden knipte en overstapte naar de ASN Bank? Het is zaak daar snel duidelijkheid over te krijgen.”

Toch waakt Vlasman voor al te grote euforie: “Er bestaat een kans dat Hamers een uitzondering is. Dat er een weeffout zit in zijn bankiers-DNA waardoor hij in staat was om zoveel vooruitgang te boeken. In dat geval is er weinig hoop voor mensen die dezelfde aandoening hebben. Dan zal het gros van de bankiers ermee moet leven dat ze hun hele carrière toondoof blijven.”

Hamers’ eerste ervaring met kritiek was trouwens nog even wennen. “Ah! Wat is dit allemaal? Zet het uit! Is dit hoe Jesse Klaver klinkt? Alsjeblieft zet het uit!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een komedie… Als die politici de kans krijgen graaien ze graag mee. Vraag maar eens aan ome Wim Kok wat die commissariaten schuiven. Die klimt alleen nog op een barricade van goudstaven. En Jesse straks ook…

Reageer
gravatar

Onze Jessias heeft reeds een dikke BMW als echte Groene patserbak. En hij kirt de godganse dag “Houzee!” zo tof vindt ie ons Koonkhuis. Stiekem hoopt hij ook op zo’n zakcentje als zijn dochter 18 wordt

gravatar

Hoe linker de handen, hoe hoger het noodzakelijk inkomen.
Milton Friedman (1912 – 2006)

Bij meneer Hamers zien we een verschijnsel dat dat al ver voor het begin van de jaartelling bekend was: Het linkerhandenfenomeen.

Mensen met twee linkerhanden hebben de arbeid nodig van lieden die een of twee rechterhanden hebben. Dus mensen die hun brieven kunnen schrijven, hun huizen kunnen bouwen en onderhouden. In (hun) fabrieken hun spullen in elkaar kunnen zetten. Hun auto kunnen besturen en soep kunnen koken. En dergelijk klussen dus.

Mensen met twee linkerhanden moeten dat allemaal kunnen bekostigen. Vandaar de noodzakelijkheid van een (zeer) hoog inkomen.

Reageer
gravatar

CORRECTIE:

bovenstaande dient te worden gelezen als

”Dus mensen die hun brieven kunnen schrijven, hun huizen kunnen bouwen en onderhouden; in (hun) fabrieken hun spullen in elkaar kunnen zetten; hun auto kunnen besturen en soep kunnen koken. En dergelijke klussen dus.”

gravatar

Hij heeft het toch gewoon op Twitter gelezen, net zoals die meneer ehh.. Rex laatst?

Misschien staat daar binnenkort ook zijn ontslag aangekondigd.

Je weet het niet hè.

De bankwereld is een harde wereld.
Vlieger er zomaar duizenden mensen uit.

Reageer