Studio Speld

Hoog Catharijne wordt al 8.000 jaar langer verbouwd dan gedacht

Het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne wordt al 8.000 jaar langer verbouwd dan gedacht. Dat blijkt uit recent archeologisch onderzoek.

Op de vindplaats in de binnenstad zijn diverse paalkuilen, werktuigen en een Swirls uit de vroege prehistorie aangetroffen die erop duiden dat Corio Vastgoedontwikkeling hier al rond 6.000 voor Christus bezig was met de renovatie van het afzichtelijke winkelcentrum. Volgens de betrokken archeologen zijn de vondsten uniek. “Dit is het bewijs dat onze verre voorouders duizenden jaren geleden al niet wisten wat ze met dit winkelcentrum aan moesten.”

Burgemeester Jan van Zanen is verheugd met de ontdekking. “Nu we dit weten, gaan we het nog steeds compleet slopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt. Het bleek de opa van Henk Westbroek te zijn geweest. Er is namelijk wat molm teruggevonden wat ooit onder aan de kaak van die man heeft gehangen. Henk heeft later hetgeen wat zijn opa zo ontbeerde ter nagedachtenis zelf tot zich genomen.

gravatar

Mijn familiebedrijf van de Germaanse stam Spotter-Corio heeft destijds Hoog Catharijne gebouwd. Toen heette het nog vrij vertaald: Cattenburgh op den Uteregse rijne Heuvelrugh.

Daar ben ik reuze rots op. Maar de waarheid gebiedt om te vermelden dat men destijds nog geen weet had van een of andere Christus. Dus lijkt het mij beter om als tijdsaanduiding 8000 jaar geleden aan te houden. Preciezer nog 8018 jaar geleden, zodat wij van Spotter-Corio Vastgoedontwikkeling dit jaar een jublleum kunnen vieren.

Reageer
gravatar

Je 8018e jubileum vieren? Met een groot feest, neem ik aan. Nou snap ik wasrom dat ding nooit af komt.

gravatar

Winkelwagens met vierkante wielen van Albertus de Geijns Superwinkel in Mammoetmelk & Speltgranen? Het winkelbedrijf dat bijna 8000 jaar later Albert Heijn Supermarkten werd genoemd, toen Albertus zich met zijn stam in de nederzetting Oostzaan vestigde.

gravatar

Bravo Corrie voor jouw reacties zonder argumentatie en dit keer zelfs zonder inhoud.
Ik had niet anders verwacht van iemand zoals jij, die de geschiedenis aanpast aan het verzonnen verleden van haar geliefde.

gravatar

In zijn winkelevolutie werden door de opstelling van de artikelen in de schappen de armen van de mens steeds korter.