Shutterstock / file404

Vrouw verkent muzikale mogelijkheden djembé

‘Misschien moet ik eens een ritme proberen?’

Al vanaf de eerste keer dat haar handen het gespannen geitenvel van de trommel raakten, is Marita verkocht. Een overweldigend enthousiasme maakt zich van de vrouw meester terwijl ze zich voorstelt wat er allemaal mogelijk is met een djembé.

‘Wat als ik er nou eens met een vlakke hand op sla?’ Marita voegt de daad bij de gedachte en er galmt een schitterende plof door de kamer. ‘Of een beetje aan de zijkant?’ Tak. Ook waanzinnig. ‘En een paar keer achter elkaar?’ Plof plof tak. Wow. De mogelijkheden van deze trommel zijn schier eindeloos, weet Marita nu. De adrenaline giert door haar aderen terwijl ze haar controle over het vaasvormige slagwerk voelt groeien.

‘Misschien moet ik eens een ritme proberen?’ vraagt ze zich af. Ze probeert ritmisch op de trommel te slaan. Oei, dat is nog best moeilijk. Niet te hard van stapel lopen nu. Marita kijkt op of de rest op het huisfeestje heeft gemerkt dat zij zich vergaloppeerd heeft aan de muzikale mogelijkheden van de djembé. Maar nee hoor, iedereen kijkt haar aan, dan zijn ze vast nog geboeid en geamuseerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik gaf eens een folder op een A4tje weg aan een vrouw in een café die hem teruggaf na een halfjaar.
Ik ben er maar niet meer naartoe gegaan, ik mocht er ook niet meer in.

Reageer