google / flickr

Wij wilden deze zak winegums recenseren maar we kregen bij de groene al ruzie

Geachte lezer,

Hier had eigenlijk een recensie moeten staan van een zak winegums. Het schrijven van het stuk liep echter uit op een handgemeen tussen verschillende redacteuren en is daarom nooit voltooid.

Welke kleur is het lekkerst? Wat is een verhouding van kleuren die je als klant redelijkerwijs mag verwachten? Zijn ze lekkerder als ze voor de helft uit drop bestaan? Dat waren de journalistieke vragen waar we een antwoord op zochten. Helaas bestonden er binnen de redactie echter dusdanige meningsverschillen over die vragen dat het onmogelijk was om tot overeenstemming te komen zonder fysiek te worden.

Het meningsverschil kwam het eerst naar voren bij de groene. De meningen liepen onder de redacteuren uiteen van ‘wel lekker’ tot ‘ik zou mijn dode hond er nog vanaf trappen’. Natuurlijk bestaat er binnen een gezonde redactie ruimte om van mening te verschillen, maar in deze situatie waren de verschillen dusdanig dat we hebben moeten besluiten de discussie te staken en daarmee het stuk te annuleren. Dat is jammer, maar het is niet anders.

Zelfs als we uiteindelijk een agreement to disagree hadden weten te bereiken over de groene, zou het bij de oranje alsnog zijn misgegaan. Bovendien was het op dat moment al niet meer mogelijk recht te doen aan de mening van de gehele redactie, aangezien er bij de groene al een aantal redacteuren met slaande deuren naar huis was vertrokken.

Uiteraard gaat de redactie van De Speld geen enkel lastig onderwerp uit de weg, maar het is op dit moment beter als we in ieder geval de komende jaren een gepaste afstand tot winegums bewaren.

Namens de redactie,

drs. Rudolf M. Julius MA
Plv. hoofdredacteur De Speld


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@F. Wijlens,

Ik vind u een kil, liefdeloos, meedogenloos en rücksichtlos mens. Daarnaast vermoed ik dat u de hele website van de Speld aan het gaslighten bent.

gravatar

Jesse Klaver,

Qua rücksichtlos moet ik u voor een groot deel gelijk geven. Voor de rest zou ik de zaken willen omdraaien. Met uw instemming zou ik het een en ander gaarne beargumenteren.

gravatar

Mekay,

U schreef een heel boek over economisme, bij het doorbladeren van het verkiezingsprogramma van uw partij kon ik niet anders dan concluderen dat die, volgens uw eigen definitie, 100% economistisch is.

In het gedachtengoed van GL is een afkeer van marktwerking een terugkerend fenomeen. Nu is het belangrijk op te merken dat zelfs in een totalitair economisch collectief als bv de DDR er een markt met (disfunctionele) werking is. De vraag is dan ook niet of wel of niet marktwerking maar WELKE marktwerking.

Uw pareltje over economisme zou het uitstekend doen naast werken over holisme, intelligent design én de ufo’s van de farao’s.

gravatar

Uw partij heeft het neoliberale marktdenken overigens goed verinnerlijkt, iig wanneer je afgaat op de benadering van de politiek door uw partij over de laatste paar jaar. Voor u is gans de democratie een markt en klimaat en vluchtelingen zijn dan uw niche. Chapeau zeg.

Al geruime tijd zie ik u uzelf en uw partij pr-technisch op de borst slaan van trots op al het fantastische werk dat u doet voor het klimaat en vluchtelingen.

Nu is het natuurlijk zo dat dit werk in werkelijkheid door de overheid in gang wordt gezet. Deze overheid wordt aangestuurd door een meerderheid van de leden van het parlement die daarvoor afspraken moet maken, compromissen moet sluiten en dat alles moet nakomen.

Uw partij weigert dat te doen om regeringsverantwoordelijkheid te nemen, dit betekent dat u NIETS heeft gedaan voor het klimaar of vluchtelingen. Sterker nog: recentelijk hield u een toespraak waarin u de keiharde belofte deed nooit ‘de kroonjuwelen uit het raam te gooien’. Vertaald in realspeak zegt u hier: “ik beloof hierbij plechtig nooit en te nimmer ook maar een vinger uit te steken voor vluchtelingen of het klimaat”.

Dit past dan precies in uw omgang met bv die Mauro, dit geen vluchtelingen is, derhalve terecht is afgewezen maar nog steeds volkomen legaal in dit land verblijft en voor wie u en uw partij nooit ook maar een vinger hebben uitgestoken.

gravatar

@Redactie de Correspondent,

Bij het doen van je “due dilligence” is het zo nu en dan noodzakelijk om zaken aan de orde te stellen, ook wanneer die als negatief ervaren worden.

Wanneer dat heel veel moeite kost en er heel vijandig op gereageerd wordt, dan kon het wel eens zijn dat u zich in een sektarische omgeving bevindt. Hoe zulke dingen gaan hoeft u alleen maar aan Aung San Suu Kyi te vragen.
https://www.trouw.nl/democratie/aung-san-suu-kyi-moet-mensenrechtenprijs-inleveren~adbb0b4b/
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/07/in-de-islam-groeit-fascistische-ideologie-a1594879
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/06/de-bias-van-mannelijke-wetenschappers-over-vrouwen-a1594587

gravatar

@Yernaz Ramautarsing,

Nou euh, tjonge… Zoals er 100 cm in een meter gaan en water kookt bij 100 graden celcius, zo is ook het gemiddeld iq van alle mensen, vrouwen, mannen, afrikanen, roodharigen, homoseksuelen enz gesteld op 100 punten (dat door de bedenkers van de dinges) en daarom is er feitelijk geen onderscheid in iq tussen al deze groepen.

Overigens kunt u mensen met een aantal overeenkomende uiterlijke kenmerken in een hokje plaatsen en dat ras, cultuur of wat dan ook noemen maar ú bent degene die dit hokje bedenkt en ú bent degene die de mensen bij dat respectievelijke hokje indeelt.

Daarnaast, waar het hoofd vol van is loopt de mond van over. Maw, u lijkt al jaren te ratelen over zaken als rassen, iq en homoseksuelen. Misschien moet u eens in de spiegel kijken?

groetjes,
Frank

gravatar

Waar het hoofd vol van is loopt de mond van over?

Het zelfde kan ik over u zeggen meneer Wijlens. Verklaar u nader, wat is uw punt met mij en met GroenLinks?

gravatar

Het lijkt mij dat de linkerkant van de politiek in ons land stuk is, daar maak ik mij ernstig zorgen over en na een aantal zaken doorberekend te hebben kwam ik tot de conclusie dat uw partij en uw handelen tot het tegenovergestelde gaan leiden tov wat u beoogt.

Neem nu mensen die vluchten voor vervolging. Daar hebben wij een regeling voor. Onvermijdelijk zullen er mensen zijn die hier niet voor in aanmerking komen en die zul je dus moeten afwijzen en uitzetten. Zo niet, dan is er geen sprake meer van een vluchtelingenregeling maar een alles en iedereen kan hier binnenwandelenregeling. Nu hoeft dat op zich geen probleem te zijn maar gezien de exploderende wereldbevolking en de nog steeds grote armoede wereldwijd betekent dit dat wanneer uw goede bedoelingen in de praktijk worden gebracht, dat dit leidt tot een onophoudelijke stroom aan niet-vluchtelingen die hier in de maatschappij kansloos zijn.

Omdat mensen niet stom zijn durf ik de stelling aan dat iedereen in het land dit door heeft. Deze niet-vluchtelingen concurreren overigens direct om werk, uitkeringen en sociale woonruimte met de armen en de lagere middenklasse en helpt er aan mee rechts al bijna twee decennia meerderheid. Zie ook het compleet negeren van xenofobe, seksistische, racistische, homofobe etc sentimenten die leven onder individuen in bepaalde minderheidsgroepen.

Als klap op de vuurpijl gaat uw partij dan ook nog eens demonstreren tegen racisme en discriminatie met lieden die fan zijn van een buitenlandse dictator en die bovendien een complete genocide ontkennen.

Ik moet zeggen dat ik het idee heb dat dit multiculturalisme er in de praktijk op neer komt dat u mensen in hokjes duwt en die hokjes vervolgens anders behandelt. Ik vind hier een sterk onderschattende en denigrerende houding
van u tov mensen met een kleurtje, een buitenlandse afkomst en of andere geloofsovertuigingen van uit gaan.

Ik zou willen dat u de burgers van dit land gelijk behandeld ongeacht afkomst en dergelijke en dat u uw gedrag derhalve gaat aanpassen.

gravatar

@Ramautarsing,

als het gemiddelde iq 100 is en uit onderzoeken blijkt dat het 95 of 115 zou zijn, dan kloppen die onderzoeken dus niet.

@Jesse Klaver,

Als de linkerkant van de politiek geen enkele interesse toont in het functioneren van ons asielsysteem, een systeem waarin mensen die overduidelijk geen vluchteling zijn tot 15 jaar in een dergelijke inhumane situatie kunnen procederen, probeert u dan via bv een kinderpardon electoraal te profiteren van mensen die u opzettelijk in een dergelijke situatie brengt? Van mij mogen ze blijven maar ik verwacht meer van u dan pr-show annex getuigenispolitiek.

gravatar

Het lijkt mij dat de verovergrote meerderheid van de bevolking zich goed bewust is en bereid is tot het nemen van maatregelen voor het klimaat en de opvang van vluchtelingen. Alleen extreemrechts wil niet, evenals extreem-links, iig als ik af ga op de weigering van GroenLinks en de SP om regeringsverantwoordelijkheid te nemen.

U zou overigens eens wat voor uit kunnen denken en zich kunnen afvragen of die bewustwording/kulturkampf een strijd is die u kunt winnen of zelfs verliezen. Heeft u de verkiezingsuitslag uit Italië al binnen?

Als de financiële sector, die nog steeds niet stabiel genoeg is, weer een klapper maakt, tezamen met een gewone recessie en het om zich heen slaande protectionisme (houdt daar iig nu even mee op malle Jesse) vlam vat (ook gezien de oververschulding van overheden, bedrijven en consumenten wereldwijd #molensteen #onderwater), als de rentes niet verder kunnen dalen en de balansen van de centrale banken vol staan met QE, dan is belastingheffing door overheden het laatste stuk gereedschap in de gereedschapskist, belastingen die overigens niet geïnd worden (grootschalige militaire conflicten schijnen het enige te zijn dat de top 1% aan het betalen kan krijgen), als er dan weer eens een paar miljoen mensen aanspoelen in Griekenland en Italië, gooi er nog flink wat aanslagen doorheen en jij en ik willen niet weten wat er hier electoraal gaat plaatsvinden. Niet alleen hier, er is sprake van een hoop instabiele en revisionistische/revanchistische regimes wereldwijd die zelfs als ze nu niet willen, straks zich gedwongen kunnen zien overal ter wereld de kop op te steken.

dit betekent voor nu::
1 belastingen innen
2 niet-vluchtelingen uitzetten
3 militaire budtetten naar de Navo-norm zodat de werkelijk gigantische machtsvacua ten oosten en zuiden opgeheven worden.

Ik weet niet hoe ik jou uit moet te leggen hoe een gevaarlijke plek de wereld kan zijn. Na de brexit ligt 80% van de militaire bestedingen en een groter deel van het militaire potentieel van de Navo buiten de EU. Dan kan dat GroenLinks van jou die veiligheidsparaplu van de US of A nog wel eens heel erg gaan missen.

gravatar

Geachte meneer Wilders,

Mag ik u namens de Indonesische regering een geheel verzorgde all inclusive vakantie aanbieden? Misschien dat u dan samen met de plaatselijke imams in Badar-Atjeh door de straten de horlepiep kan dansen en dan hetzelfde kunt exclameren. De plaatselijke bevolking kan er niet genoeg van krijgen.

gravatar

@F. Wijlens,

Die weigering om samen te werken moet u zien als een bewuste keuze om mijn Jessias te vrijwaren van onzuivere vermenging, om hem op die manier in markt te zetten als de grote rooie hoop zodat hij vervolgens de PvdA definitief uit de markt kan drukken en de SP wordt natuurlijk nooit wat.

Over dat economisme, kijk je moet de dingen zo uitleggen dat zelfs simpele vrachtwagenchauffeurs het kunnen begrijpen. Het is overigens niet verstandig altijd maar meer te willen en dat extrapoleer dat naar de hele maatschappij en wij zijn dus ook antigroei. Als wij het voor het zeggen krijgen zit natuurlijk iedereen binnen no time zonder werk en om alle goede werken te voltooien moeten we dan de verkiezingen gaan uitstellen. Het grootkapitaal zal zich namelijk verzetten, ze zitten echt overal achter: kolonialisme, zionisme en zelfs inentingen en daarom ben ik juist heel blij met de 5sterrenbeweging. Je kan ze niet zien natuurlijk maar ze zitten overal achter, ze verstoppen zich het liefst in een pizzaria of een gemeenschapscentrum in Buenos Aires waar overal kleine kindertjes rondlopen zoals mijn goede vrienden van het verzet in Libanon altijd zeggen. Ze hebben zelfs de Washington Post in hun zak: https://www.washingtonpost.com/news/capital-business/wp/2018/03/04/you-cant-find-economic-growth-by-looking-backward/?utm_term=.0e78d20f3918

Over Denk hoef je je geen zorgen te maken, dat is gewoon hun cultuur, net als toeteren. Wist je dat de Ottomanen ook aan multiculturalisme deden? Als ze te ver gaan gooien we ze net als die Armeniërs zo de grens over. Het leuke aan dat multiculturalisme is dat ze nooit mijn gelijken kunnen worden, het zijn een soort wegwerpmensen.

Je hebt je trouwens eens negatief uitgelaten over de Rote Armee Fraktion, je moet wel van hele goeie huize komen om aan die helden te kunnen tippen.

groetjes,
Wijnand

gravatar

ps. hoe gaan wij dat allemaal betalen zonder groei? Niet natuurlijk, eerst onbeperkt schulden maken en dan net als die Grieken houden we een referendum dat we nooit meer wat terugbetalen, op die manier nemen we het grootkapitaal eens goed te grazen. Je moet er wel wat voor over hebben!

gravatar

Carrie, dat kan niet!
We hebben nooit fractieoverleg! Zonde van de tijd.
Bovendien dicteer ik wat er gezegd moet worden en vooral wat niet gezegd kan noch mag worden.
Dat is het voordeel van een ledenloze partij.

gravatar

Moedig dat de redactie deze interne strijd niet in de doofpot heeft gestopt, maar in alle openheid naar buiten heeft gebracht (ook al was daar geen enkele noodzaak toe), zodat wij ervan mee kunnen snoepen.

Reageer