NPO / College tour

RTL: ‘Vertrek Twan Huys kan College Tour naar hoger niveau tillen’

Kwaliteit niet langer afhankelijk van kritische studenten

Woensdagavond maakte Humberto Tan duidelijk geëmotioneerd bekend dat hij vertrekt bij RTL Late Night. Zijn plekje aan de kop van de tafel zal worden overgenomen door Twan Huys. RTL-programmadirecteur Erland Galjaard verwacht dat deze beslissing zal zorgen voor een kwaliteitsinjectie bij College Tour.

RTL vond het tijd om schoon schip te maken bij College Tour en het over een andere boeg te gooien. Galjaard: “Bij zo’n programma heb je eigenlijk iemand nodig die kritische vragen stelt. Een bevlogen persoon met kennis van zaken, iemand die een gast het vuur na aan de schenen kan leggen als dat nodig is.”

Tot nu toe waren het vooral de studenten in de zaal die de taak van het kritisch bevragen op zich namen. Dat maakt het rommelig, vindt Galjaard: “De NTR zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om het journalistieke gedeelte uit te besteden aan één persoon. Met het weghalen van Twan Huys hebben we ze vast een duwtje in de goede richting gegeven.”

Galjaard hoopt dat de NTR wel werk gaat maken van de ontstane mogelijkheden door het vertrek van Twan Huys. “Het programma zal dan wel ingrijpende veranderingen moeten ondergaan. Je moet dan denken aan het niet uitnodigen van psychopathische criminelen en het leveren van kritiek niet meer uitbesteden aan mensen in filmpjes.”

Huys heeft zelf bovenal veel zin om aan zijn nieuwe werk te beginnen: “Late Night is natuurlijk een mooie springplank naar Boulevard. Maar dat is nu nog niet aan de orde, ik kan niet wachten tot ik Marco Borsato bij hem thuis het hemd van het lijf kan vragen over zijn kinderen. Of overdreven hard lachen om een filmpje van een schildpad die klaarkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk hoor dit artikel. ???? Typisch weer een verhaal afkomstig uit de koker van de Amsterdamse grachtengordel. ????

Volgens mij is er sprake van Limburgers bashen. Net zoals meneer Wilders van de PVV (Venlo) komt Twan Huys (Sevenum) uit Limburg.

Het is zo gemakkelijk om Limburgers af te zeiken. Schrijf eens een positief verhaal over hen. Dit is een discriminerend artikel!

Shame on you.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie was vroeger zo’n aardig en blij meisje. Heel anders dan de kniezerige vrouw die tegenwoordig altijd naast de werkelijkheid verkeert met haar reacties. Geert W, heeft kennelijk een sl*chte invloed op haar.

Overigens is het voor meneer Huys een verademing om eindelijk verlost te zijn van betweterige3 studenten in een nauwelijks bekeken televisieprogramma.

gravatar

Ik zie treffende overeenkomsten met de Amerikaanse presidenten.

Eerst een charismatische donkere man, daarna een volslagen idioot waarna het stokje doorgegeven gaat worden aan een donkere vrouw.

Kan niet wachten tot Sylvana het programma gaat presenteren.

Reageer
gravatar

De ouderwetse Sjors en Sjimmie waar Sjimmie een kale kop had, is er allang uit om zo iemand als Humberto Tan in deze tijd nog te kunnen tolereren: het is puur racisme.