Shutterstock

Is het ijs al dik genoeg om met je boot doorheen te varen en iedereen boos te maken?

'Mijn boot is in ieder geval uit het vet'

Het is dé vraag die eigenaren van plezierjachten, rondvaartboten en vrachtschepen momenteel bezighoudt: is het ijs al dik genoeg om doorheen te varen en zo de woede op de hals te halen van heel veel schaatsliefhebbers?

Marcel Kuik, eigenaar van een Tukkervlet, houdt de weersverwachtingen al dagen gespannen in de gaten: “Volgens de berekeningen moet het vanaf vandaag mogelijk zijn om de eerste schaatspret te bederven. Nog niet op de diepe plassen, maar toch al zeker wel op sloten en beschutte vennetjes. Mijn boot is in ieder geval uit het vet.”

De 34-jarige Hajo heeft voor deze ‘unieke gelegenheid’ een tweedehands motorboot aangeschaft op Marktplaats. “Niks romantischer dan op een zonnige winterdag door de Prinsengracht te varen en ‘ho oepsie’ te roepen naar mensen aan de kade. Misschien vandaag, anders morgen. Hopelijk zijn de weergoden mij goed gezind.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt helemaal. Dit is de Doerak The River (in spiegelbeeld afgedrukt) die verhuurd word door Njuta Watersport in Giethoorn. De foto is door mij gemaakt en De Speld heeft me geen toestemming gevraagd of een cent betaald om de foto te (mis)gebruiken.
Kijk even naar het origineel op http://www.njutawatersport.nl/doerak-motorboot-huren/doerak-780-ak-huren
Kortom Speld: wil je even reageren naar mij om samen een bedragje af te spreken over het gebruik en misbruik van deze foto?
Laten we zeggen: binnen een week en dan gaat de normale juridische procedure voor dit soort misbruik in werking.

gravatar

‘Ze riffer’, dat moet wel een Nederlandse boot zijn.

En je hebt helemaal gelijk.
Scherp opgemerkt, of èrg goed gezocht.

gravatar

Voor mij is geen gracht te diep, geen wind te sterk en geen ijs te dik.

Pop Oog,
Kapitein op de Amsterdamse woeste, wilde baren.

Reageer
gravatar

De VS wil miljarden besteden om B61 bommen uit de Koude Oorlog te moderniseren. Een derde van de kernwapens in Turkije.

gravatar

Jazeker Mr. Wiemersma, dat is goed te doen. Het is alleen een beetje oppassen voor de lokale bevolking, die u in een onverstaanbaar dialect van alles toeschreeuwt en -werpt. Een stevige helm is aan te raden.

gravatar

Beste Cor,

Wie anders dan haar liefje Geert W.? Waar de mond van vol is, stroomt immers het hart van over.

Het gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid over de zeer lage gevoelstemperatuur die Geert W. het hele jaar door bij de meeste Nederlanders veroorzaakt.