Oxfam geeft mensen op straat eindelijk argument om straatverkopers te negeren

‘Nee, sorry. Ik geef niet aan seksfeesten’

Winkelend publiek op drukbezochte plekken kan opgelucht ademhalen. Sinds de val van Oxfam kun je donateurwervers namelijk compleet negeren, zonder je daar schuldig over te voelen.

De 43-jarige Janna is blij verheugd met het nieuws over alle seksschandalen. “Vroeger begon ik meteen te stamelen als ik een straatverkoper tegenkwam. ‘Uh, sorry, ik heb eventjes geen tijd’, ‘Ik ben al lid’, ‘Ik heb niks met milieu’. Nu tier ik uit volle borst: ‘Jij denkt zeker dat ik seksfeestjes ga subsidiëren? Ik dacht het effe niet. Met je trui. En je NRC.’”

Janna hoopt dat er meer schandalen naar boven komen. ‘‘Een misstand bij Jantje Beton zou goed uitkomen. Of bij Greenpeace. Iets met het organiseren van bestialiteit-feesten met beschermde diersoorten. Of vastgeketende activisten die misbruik maken van bomen. Dan kan ik helemaal in rust boodschappen doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij zijn erg boos! Ten eerste vanwege de term “negeren”. Dat soort termen gebruiken we niet mee. Het moet zijn “gekleurde medemensenen”. En waarom is het een donker iemand die gemedemensd wordt?
Foei Speld, foei!

Reageer
gravatar

Het is geen misbruik maar aanpassing.
Hoogleraar Gloria Wekker, de no. 1 van de Nederlandse emancipatie, schreef bijvoorbeeld eerder al: “Ik ben een gouden munt, ik ga door vele handen, maar verlies mijn waarde niet: subjectiviteit en seksualiteit van Creoolse volksklasse vrouwen in Paramaribo.”

Reageer
gravatar

Ze zijn hier ook alweer begonnen alles te verdunnen wat onderscheidingsvermogen tot stand kan brengen en de namen in de mixer te gooien om er babyvoeding van te maken, democratie.
Het gaat door tot in je organen.

gravatar

Ik had de mazzel om een vrouwelijke straatverkoper van de Oxfam Novib te ontmoeten en die begon direct allerlei prettige diensten te verlenen. Niet onaangenaam kan ik u mededelen.

U begrijpt dat ik met alle plezier heb gedoneerd.

Reageer
gravatar

Aan zulke organisaties heb ik nog nooit wat gegeven. Dat het nu uitkomt dat die gasten niet deugen wist ik allang. Dat kun je op je klompen aanvoelen.

Hetzelfde geldt voor de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. Er is van ons belastinggeld miljarden aan besteedt. En wat heeft het in vijftig jaar opgeleverd ❓❓ NIETS!!

Overigens, bedankt De Speld dat jullie het eindelijk aandurven om niet politiek correcte artikels te plaatsen.

????? Jullie zijn toppie. ?????

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij de coffee corner heb ik gehoord dat Martine Bakker, de schrijfster van het artikel, ook reacties geeft onder naam van Corrie van Hiernaast. Gefeliciteerd met je nieuwe baan.

gravatar

De man van het Blauw-Witte Kruis in drogistenpak voor het Oxfarmpand in Amsterdam ken ik. Hij is geen collectant, maar bezorger van condooms.

Enkele jaren geleden waren ze nog neutraal verpakt in sigarettendoosjes; tegenwoordig zitten ze verstopt in pakken zuigelingenmelk.

Reageer