Shutterstock / Ivo Antonie de Rooij

Transavia: piloten kunnen betere arbeidsvoorwaarden krijgen voor 40 euro

Behalve als ze dat pas op het vliegveld bedenken, dan kost het 80 euro

Transavia heeft haar stakende piloten een aanbod gedaan: de luchtvaartmaatschappij is bereid tegen een geringe meerprijs betere arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Voor slechts 40 euro kunnen de piloten tijdens hun werk een CAO krijgen.

Een woordvoerder van Transavia legt uit: “Sommige collega’s hebben speciale behoeften, omdat ze bijvoorbeeld een gezin of een leven hebben naast hun werk als piloot. Als ze dat ruim van tevoren aangeven kunnen ze voor 40 euro een dienstrooster krijgen. Bedenken ze pas op het vliegveld dat ze een normaal gezinsleven willen, dan kost het 80 euro. Zo werkt dat nu eenmaal.”

Piloot Sven van Delen weet nog niet of hij op het aanbod in wil gaan. “Transavia heeft gezegd dat ze met ons aan tafel willen gaan zitten, maar ze kunnen niet garanderen dat dat aan dezelfde is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.