Olaf Schulz / Shutterstock

Olaf Schulz / Shutterstock

Stagiair Transavia werd gevraagd koffie te halen en ‘even dat vliegtuig aan de grond te zetten’

Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie blijkt dat Transavia vorig jaar in totaal zestig stagiairs van verschillende mbo-instellingen als volwaardige medewerkers heeft ingezet. Inmiddels verschijnen er steeds meer verhalen van studenten over het werken bij de luchtvaartmaatschappij. Zo vertelt een voormalig stagiaire, die anoniem wil blijven, dat haar gevraagd werd koffie te halen en “even dat vliegtuig aan de grond te zetten.”

“Als stagiaire weet je niet beter”, zegt ze als we haar spreken. “Ik begon gewoon met de vaste stagetaken: koffiezetten, documenten kopiëren en af en toe de sociale media-accounts beheren. Uiteindelijk kreeg ik er steeds meer klusjes bij. Voordat ik het wist was ik luchtverkeersleider en later dwongen ze me ‘het stuur even over te nemen’ toen ik mee was met een vlucht. Uiteindelijk heb ik dat vliegtuig ook aan de grond gezet, maar ik weet tot op de dag van vandaag niet hoe.”

“Het was leerzaam en staat goed op m’n cv, maar ik vind niet dat de stagevergoeding opwoog tegen de verantwoordelijkheden”, vervolgt ze. “Bovendien moest ik m’n stageverslag schrijven op het moment dat ik de taken van m’n leidinggevende over had genomen, dat vond ik eigenlijk nog het vervelendste.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *