Rutte: ‘Corruptie was onverstandig, maar Zuma kan aanblijven’

Jacob Zuma moet van zijn eigen partij aftreden als president van Zuid-Afrika. Onzin, vindt premier Mark Rutte. “Het was onverstandig van hem om zich jarenlang schuldig te maken aan corruptie, fraude, witwassen en vriendjespolitiek terwijl hij zijn land in een economische crisis stortte, maar dat weet hij zelf ook wel. Hij kan gewoon aanblijven.”

Ook D66-leider Alexander Pechtold blijft achter Zuma staan. “Hij is heel openhartig over zijn plannen om ondanks alle kritiek op zijn post te blijven zitten. Dat waardeer ik. Ik moet de eerste omstreden Russische president die weigert de macht af te staan nog tegenkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt! Ze vissen in dezelfde vijver. Ook dezelfde modus operandi. Corrupt tot op het bod, ze halen het land leeg (resp. diamanten, bauxiet en bosroofbouw) helpen de economie naar de bliksem en toch winnen ze steeds weer de verkiezingen (met één kandidaat: zijzelf) en beleggen hun zwarte geld in veilige beleggingslanden, o.a. Nederland.