Shutterstock / Aleksandrs Muiznieks

Concertregistraties 3voor12 vanaf nu gefilmd op telefoon van Dirk 

'Het is net alsof je het zelf gefilmd hebt'

3voor12 gaat concertregistraties voortaan met de telefoon van Dirk filmen. Het platform wil zo de kijker het gevoel geven dat hij het zelf heeft vastgelegd.

“Niemand zit meer te wachten op kwalitatief goed beeldmateriaal, geschoten met professionele camera’s. Dat verveelt al gauw”, legt eindredacteur Niels Aalberts uit. “Wat kijkers willen, is het trillende beeld van een iPhone, dat af en toe wisselt tussen liggend en staand en met hier en daar een achterhoofd in beeld. Dat is veel realistischer.”

Kijker Roderick Berkhout is enthousiast: “De telefoon van Dirk kan de overweldigende bas niet aan en veroorzaakt een storend geluid. Dat geeft me precies de beleving die ik zou hebben gehad als ik het zelf had gefilmd.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk zo’n registratie, maar ik geef er de voorkeur aan live achter Dirk staan om via zijn telefoonscherm te kunnen genieten van het optreden.
Bijna net zo’n euforische ervaring als het genieten van vergezichten via de door Evelien hooggehouden tablet.

Reageer
gravatar

Toch jammer dat er geen goede weergave mogelijk is van het drugsgebruik. Vroeger kon dat nog wel, bijvoorbeeld in “Easy rider”. Kreeg men wel eens een haal van een stickie aangeboden met een welgemeend “peace brother” , of een heel royaal een suikerklontje LSD. Kom daar nou es om? Tegenwoordig zijn het allemaal partydrugs.

Reageer
gravatar

Wat ik echt VET hallucinant vind is in portret-orientatie filmen, en dan weergeven met links en rechts het halve beeld uitgerekte er tegenaan geplakt!!

Er zijn mensen die dan van zeeziekte moeten kotsen, maar die moeten maar een pilletje nemen.

Reageer