Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Willem-Alexander is vanaf 1 januari 2019 mogelijk een lulhannes

Wordt verbod op majesteitsschennis afgeschaft?

Woensdag behandelde de Tweede Kamer een wetsvoorstel van D66 om majesteitsschennis af te schaffen, een meerderheid lijkt er wel voor te porren. Afschaffing van het wetsartikel dat belediging van het staatshoofd strafbaar stelt zou verregaande gevolgen hebben. Koning Willem Alexander is dan vanaf 1 januari 2019 een lulhannes.

Op dit moment is het nog ondenkbaar dat de koning een lulhannes is. Willem Alexander is een vriendelijke, hardwerkende man die zich bewust is van zijn privileges maar tegelijk goed aanvoelt wat er leeft onder het volk. Hij heeft fantastisch veel betekend voor de Nederlandse sport en met zijn tomeloze inzet voor watermanagement heeft hij ons land internationaal danig op de kaart gezet. Zo’n man als staatshoofd, daar mogen we best een beetje trots op zijn. In ieder geval: voorlopig.

Bij afschaffing van majesteitsschennis zou de vanaf dat moment slappe zakkenwasser voortaan zelf bepalen of hij beledigd wordt. De bolle kwiebus moet dan zelf met zijn kitscherige koetsje naar het politiebureau rijden om aangifte te doen, waarna de rechter zal bepalen of hij gelijk heeft met dat lullige kroontje op z’n hoofd. Op dit moment gaat dat nog anders. Nu wordt Zijne Majesteit de sympathieke Koning nog bij wet beschermd tegen beledigingen aan Zijn Adres.

Als het wetsartikel wordt aangenomen zou het zomaar kunnen dat ook staatshoofden van bevriende naties op 1 januari 2019 ineens harige knakworsten blijken te zijn. Nu staat daar nog een gevangenisstraf op van 2 jaar, dus het is belangrijk om te benadrukken dat bevriende Turkse staatshoofden stuk voor stuk gewaardeerde bondgenoten zijn in de strijd tegen het terrorisme en beslist geen fascistoïde schorriemorrie.

De Kamer moet nog stemmen over het wetsvoorstel. Tot die tijd: Leve de Koning!

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We zijn inmiddels enkele maanden verder. Hoe staat het er nu voor? Mogen we deze luie luis-in-de-pels van de Nederlandse belastingbetaler al ongestraft de duurste uitkeringstrekker van het land noemen? Of moeten we nog doen alsof hij enig respect verdient doordat ie bij toeval uit de juiste baarmoeder is gerold?

Reageer
gravatar

Die Nassaus hebben zich in 1815 een houten kroon op het hoofd gezet en zich Koning genoemd, zonder dat wij daar iets over te zeggen hadden. Tijd om dat ding in de biomassa te gooienn en een eind te maken aan een instituut dat sinds de 16e eeuw staat voor het onderdrukken van het gepeupel. Zemkennen maar 1 motto geld en macht.

Reageer
gravatar

Als ze aan ons onze koningin komen, komen ze ook aan ons. Wie haar beledigt, krijgt met onze harde hand te maken. En dat blijft zo, ook als majesteitsschennis wordt afgeschaft.

Big Bill,
Leider Koninklijke Motorclub Heaven’s Devils

PS
Wij zijn vooral bekend van onze jaarlijkse rondrit op koninginnedag (wij houden van traditie).

Reageer
gravatar

dit artikel is geschreven in 2018, dus de Speld doet hier nog aan majesteitsschennis. Het is nog een twijfelgeval als het artikel geschreven zou zijn in 2018, maar gepubliceerd zou zijn in 2019

Reageer
gravatar

in 2019 mag je de koning zoveel DDOS’-en als je wilt! Eindelijk iets wat Emile Roemer al in 1998 had zien gebeuren!