kurhan / Shutterstock, Apdency / Wikimedia

Rob van Rijkswaterstaat: zorg goed voor je tepels

'Bij kou zijn je tepels altijd het kind van de rekening'

Ondanks de vrieskou valt het met gladheid op de wegen best wel mee. Toch wil wil Rob van Rijkswaterstaat iedereen een belangrijke tip meegeven: zorg goed voor je tepels.

“Bij kou zijn je tepels altijd het kind van de rekening,” waarschuwt Rob van Rijkswaterstaat. “Die worden dan helemaal schraal en gevoelig. Je moet je tepels zien als de kanarie in de kolenmijn, ze proberen je te waarschuwen voor de kou. Net als in Game of Thrones, als de winter eraan komt. Jon Snow had eigenlijk wat beter naar zijn tepels moeten luisteren. Gemiste kans. Maar goed, schrale tepels zijn eenvoudig te verhelpen. Bijvoorbeeld door ‘s morgens vaseline op je tepels te smeren. Maak ronde, masserende bewegingen met je vingertoppen totdat de vaseline goed in je tepels is getrokken. Ik neurie er altijd bij, maar dat hoeft niet. Vaseline is van nature vettig, dus pas wel op dat je niet je zondagse goed aantrekt. Spreek met jezelf af: vandaag zet ik mijn tepels op 1, niet mijn garderobe. Dat is een handige tip. Als je halverwege de dag merkt dat je tepels toch een beetje beginnen te schilferen, kun je je even terugtrekken op het toilet om nog meer vaseline op je tepels te smeren. Doe wel eerst je overhemd uit. Ik kan ook komen helpen als je wilt. Bel maar even. Maar als je tepels daarna nog steeds droog aanvoelen dan moet je echt naar de dokter met je tepels. Dan heb je waarschijnlijk een ziekte aan je tepels. Rij veilig!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit artikel geeft de ambitie goed weer van de Rijkswaterstaat met de deltawerken in Zeeland die een nieuwe elite heeft doen ontstaan met haar sociale controle doe ons moet beschermen tegen een Ramp.

Ik zit nu even ergens anders, want mijn internetverbinding was verbroken.
Als je bij Zeelandnet te laat naar bed gaat en bijvoorbeeld ‘s nachts of op ongeregelde tijden op internet zit, dan wordt je connectie verbroken. Zo ver gaat de sociale controle en de fixatie op ‘veiligheid’.

Reageer
gravatar

Correctie.
Sorry voor mijn spelfout.
sociale controle doe = DIE

Terwijl ik dit commentaar schreef vanuit de ondergrondse (incognito op de openbare bibliotheek) viel er plots een boek vlak naast me uit de kast dat daar net staat:: Collaboratie op Schouwen-Duiveland in de Tweede Wereldoorlog.
Echt gebeurd.

En juist na bepaalde controversiële uitspraken bij de Speld, over Zeeland (met commentaar uit mijn ‘vrienden’kring), komt meestal mijn internetconnectie in gevaar.
Althans hierin is een statistiek, is nu duidelijk.

gravatar

En oude kranten om de waterleiding!

Als die niet had gehad in ’63 dan zou ik het niet hebben gered!

Het vriest weer, mijn kranten liggen klaar onder mijn doorlopers!

Reageer