ErikBiem / Youtube.com

We spraken een cyberexpert maar het kon ook gewoon iemand zijn die een paar keer ‘blockchain’ zei

'Blockchain'

Er wordt veel gezegd over de recente AIVD-hack en de DDoS-aanvallen op Nederlandse bedrijven, maar wat klopt er nou wel en wat niet? Wij vonden het tijd om een expert te spreken. Na even googelen vonden we iemand die het zou kunnen zijn, al kan het ook gewoon iemand zijn die heel vaak ‘blockchain’ zegt.

In het kader van de recente DDoS-aanvallen is de aandacht opnieuw gevestigd op onbeveiligde smart-apparatuur die mensen in huis halen. Politici vragen om een strengere controle op die slecht beveiligde apparaten, maar wat kunnen mensen zelf doen?
Blockchain.

Het schijnt dat de recente DDoS-aanvallen geavanceerder zijn dan eerdere aanvallen. Ook is de timing opvallend, het is een paar dagen nadat bekend werd dat de AIVD een Russische hackgroep heeft gehackt. Het ligt misschien voor de hand om die twee gebeurtenissen direct aan elkaar te verbinden, maar is dat niet voorbarig?
Ik hoor wat u zegt. Maar ik hoor u niet over de blockchain.

Er zijn ook mensen die de timing van het AIVD-artikel opvallend vinden, en zeggen dat het alleen maar nu verschijnt om de uitbreiding van bevoegdheden van inlichtendiensten te verantwoorden. Zo vlak voor het referendum komt een succesverhaal natuurlijk goed uit, zeggen zij. Maar wat zegt u?
Ik zeg: blockchain. Mensen hebben het vaak over de bitcoin, maar het gaat om de achterliggende technologie: blockchain.

Interessant. Bedankt voor uw antwoorden op de vragen, het heeft veel verhelderd. Volgende keer ontvangen we u graag weer als we het gaan hebben over oplichters op het internet.
Ik wilde nog één ding zeggen: blockchain.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Interesseert me geen blochain, dit geneuzel. De echte vraag is: wie gaat er onder welke vlag naar de spelen, en is dat met of zonder politiek beklonken terugtrekking van postuum toegekende doping-straffen?

Reageer
gravatar

Op het woord “blockchain” rust auteursrecht, dus alles wat ze heeft geschreven en gezegd met dat woord in de tekst, dient onverwijld te worden verwijderd anders dreigt er een boete van duizenden bitcoins.

Reageer
gravatar

Mijnheer Pan,

Uiteraard! Inmiddels hebben haar uitgevers het woord “blo…..ain” al geschrapt en in Uitzending Gemist is het woord door bliebjes vervangen.

Boeken en tijdschriften waarin dat woord “blo…..ain” wordt geplagieerd, kunnen naar de boekhandel worden teruggebracht en naar Bol.com worden teruggezonden.

gravatar

Op het woord “blockchain” rust auteursrecht, dus alles wat ze heeft geschreven en gezegd waar dat woord in voorkomt dient onverwijld te worden verwijderd. Anders dreigt er een boete van duizenden bitcoins.