Administratieve fout: Opa Gerrit (87) is per ongeluk naar de kattenhemel gegaan

'Wat een domper'

Gerrit van Haastrecht is slachtoffer geworden van een flinke administratieve blunder. De patriarch van de familie Van Haastrecht blies vorige week op 87-jarige leeftijd zijn laatste adem uit, en is korte tijd later in de kattenhemel opgenomen.

“Het ene moment was ik nog aan het overlijden, het volgende moment zat ik opeens tussen duizenden katten in de kattenhemel”, vertelt Gerrit vanuit de hemelse velden, omgeven door krabpalen, bolletjes wol en blikjes natvoer zo ver het oog reikt. “Toen wist ik gelijk al dat er ergens in de administratie een fout moest zijn gemaakt. Ik houd überhaupt niet van dieren, maar als ik dan moet kiezen heb ik nog altijd liever honden. Wat een domper.” In de verte miauwt een kat.

De notoire kattenhater heeft de Hemelpoort verzocht de vergissing recht te zetten, vooralsnog zonder resultaat: “Ze zeggen dat ze het heel vervelend voor me vinden, maar dat ze me niet verder kunnen helpen. Ze hebben me geprobeerd af te schepen met een tegoedbon voor kattengras maar ik zal niet eeuwig rusten voor ik mijn overleden vrienden en familieleden weer kan zien.”

Een lapjeskat springt op zijn schoot en probeert de oude man al spinnend gerust te stellen. Gerrit duwt hem ruw weg. “Weet je voor wie ik dit nog het allerergste vind? Voor mijn kleinkinderen. Die zijn getroost met de woorden ‘Opa is nu op een betere plek’. Ze moesten eens weten.”

De administratieve fout heeft niet alleen voor Gerrit verkeerd uitgepakt. Kat Poekie (19) werd door een verwisseling opgenomen in de menselijke hemel. Hij wordt daar veel geaaid maar lijdt onder het gebrek aan muizen.

De Hemelpoort wilde niet inhoudelijk reageren. “Wij geven nooit commentaar over specifieke gevallen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, zoiets is ook Willem Holleeder overkomen: twee nog wel en ook nog een rancuneuze ex-vriendin. Dus drie dwarsliggende poezen; dát kan alleen maar uitlopen op een onfrisse kattebak.

gravatar

Commentaar: het was geen administratieve vergissing. Hemel en hel zijn relatief. Wat voor de een de hemel is, is voor de ander een hel en andersom. Iedereen werkt aan zijn eigen hemel en hel. Juist door zijn levenslange kattenhaat heeft de heer Van Haastrecht zodanig karma opgebouwd dat hij juist is gegaan is naar wat in zijn eigen zienswijze de hel is.

Reageer
gravatar

Ze poepten in zijn achtertuin. Maar het is een tussenfase, hij is geneutraliseerd in zijn boze plannen. Wat nog niet bekend is aan de lezer is dat dhr. van Haastrecht ook een kanariepietje hield in een kooitje! Dat komt later.

gravatar

Katten worden door de Demiurg gebruik als medium om de materie en onze levensloop te manipuleren. Daarom zijn ze zo moeiliijk af te richten.