ESB Professional / Shutterstock.com

Mike kan zijn agressie goed kanaliseren via zware mishandelingen

‘Hij is nu een heel ander mens’

Vroeger had Mike een agressieprobleem. Maar sinds een paar maanden heeft de 22-jarige Eindhovenaar een manier gevonden om ermee om te gaan: hij beukt met enige regelmaat willekeurige voorbijgangers in elkaar tijdens het uitgaan.

“Ik voel eindelijk weer rust in mijn hoofd,” zucht Mike opgelucht, terwijl een ambulance met piepende banden tot stilstand komt op het Stratumseind. “Je moet het eigenlijk zien als een soort meditatie. Ik denk dat als meer mensen af en toe iemand zouden aftuigen er veel minder agressie zou zijn op straat.” Een paar meter verderop wordt een jongen met schedelbasisfractuur in de stabiele zijligging gelegd. “Beterschap!” roept Mike, en vervolgt fluitend zijn weg.

“Voor jongens als Mike is het belangrijk dat ze hun agressie kunnen kanaliseren”, zegt zijn instructeur Goran. “Die agressie zit nu eenmaal in ze, en die moet er op een bepaalde manier uit. Voor Mike bleek zware mishandeling van onschuldige mensen het gouden ei. Hij is nu een heel ander mens.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het verhaal klopt niet. Op Facebook heb ik gelezen dat die gast helemaal niet Mike heet maar Abdullah. De foto klopt ook niet. Abdullah heeft een noord Afrikaans uiterlijk.

Dit is fake nieuws.

Corrie.

Reageer
gravatar

Zouden deze extern gerichte geweldsexplosies ook iets kunnen zijn voor autisten met auto-destructieve neigingen? Of voor borderliners met automutilatie? Geweldsmisdrijvers tonen hun geaardheid vaak met opvallende tattoo’s, maar ja: wat als ze ‘s winters lange mouwen dragen? Eigenlijk zouden deze geweldplegers (meestal mannelijk) een felgele gevarendriehoek op hun lage voorhoofd getatoeëerd moeten hebben, dat de omgeving adviseert minstens 50 meter uit de buurt te blijven. en bij onraad onmiddellijk 112 te bellen. Maar ja, dat komt neer op letterlijke stigmatisering en dat wekt agressie bij linkse agogen en therapeuten-roedels. En terecht, want voor je het weet, moeten dan ook kinderlokkers, belastingontduikers en frauderende bankiers worden geoormerkt.

Reageer
gravatar

Iedere stad is te gevaarlijk geworden. Meestal zijn het doodse steden die inspireren tot doods gedrag. Toch is ook Amsterdam, de enige stad waar het te doen was, achteruitgegaan door haar ambitie, zij het (nog) niet zozeer door geweld als door de gevoelde dreiging ervan. De meesten die geweld gebruiken hebben een of ander minderwaardigheidscomplex of lijden aan daadwerkelijke minderwaardigheid. “Wat mot je?!” als gevoelsuitdrukking. Als je dat in een uniform stopt zoals ook wel aan een Universiteit van Amsterdam met haar fijnzinnige engagement, dan legitimeer je grof geweld. Dus oorzaak en gevolg zoals die voor de burger gelden zijn in de realiteit omgedraaid.

gravatar

Wat de doorsnee lezer helaas niet ziet, is dat dit soort humoristische, positieve mensen die door hem met zijn gangbare iPhone-mensenkennis in bescherming worden genomen vaak voorkomen en dat als je nog enige organische impulsen hebt je er constant rekening mee moet houden. Echter in de eerste plaats zijn het vrouwen die erachter zitten.

Reageer