Photographee.eu / Shutterstock.com

Vervalsing van de geschiedenis? Anne uit Gouda knipt haar ex uit foto’s

Vreemdgaan moet in historische context worden gezien

Anne uit Gouda heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen nadat ze haar ex uit al hun gezamenlijke foto’s heeft geknipt. Volgens critici probeert de 36-jarige met haar verwoede geknip het verleden uit te wissen.

Telegraaf-columnist Wierd Duk noemt het vernielen van de omstreden foto ‘van de pot gerukt’: ‘Dit is vervalsing van de geschiedenis. Als we elke zwarte bladzijde moeten verwijderen, gaan we dan ook alle foto’s van die stedentrip met Francien naar Barcelona slopen omdat Anne en Francien toen ruzie hadden?’

‘Sergio is een pijnlijke episode uit Annes geschiedenis, ik snap best dat ze daar niet mee geconfronteerd wil worden,” vindt Ilona, de beste vriendin van Anne. ‘Ik bedoel: je gaat ook geen foto’s van Adolf Hitler op je nachtkastje zetten. Alhoewel, dat is misschien geen eerlijke vergelijking. Je kan veel zeggen over Hitler, maar hij heeft Eva Braun tenminste nooit bedrogen.’

Ook VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft zich in de kwestie gemengd. ‘Dit is niet de eerste keer dat Anne probeert de geschiedenis te wissen. Ze heeft die pluchen ijsbeer die ze van Sergio heeft gekregen ook al weggegooid. Sergio is onderdeel van Annes verleden, of ze dat nou leuk vindt of niet. Dat hij Anne bedrogen heeft met die hoer van een Sandra is volgens de huidige maatstaven natuurlijk onacceptabel, maar in 2017 dachten mensen daar nog heel anders over.’

Anne heeft inmiddels laten weten dat ze de foto’s niet aan stukken geknipt heeft, maar in een la heeft opgeborgen. ‘Daar kan ik ze beter van context voorzien. Met Tipp-Ex heb ik boven alle foto’s van Sergio ‘hoerenjong’ geschreven. Of ‘tyfushond’. Zodat daar voortaan geen misverstanden meer over kunnen bestaan.’

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.

9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen hun namen genoemd dreigden te worden.
Wat de opbrengst van het boek nog flink verhoogd heeft.

‘Zwartboek’ was de alternatieve titel van het boek.