Shutterstock / Marjan Apostolovic

Shutterstock / Marjan Apostolovic

Sjoerd vindt het belangrijk aan de gezelligste kant van de geschiedenis te staan

De 32-jarige Sjoerd wil aan de gezelligste kant van de geschiedenis staan. “We bevinden ons als mensheid op een vreemd punt. Allerlei zaken herhalen zich, mensen zeuren veel over wat er mis gaat. Maar ik wil me er niet te veel mee bezig houden, want ik sta aan de gezelligste kant.”

Voor Sjoerd zijn daar een aantal zaken aan verbonden. “Ach joh, kies gewoon de kant die niet te moeilijk doet en waar je gewoon normaal met elkaar kunt praten”, weet Sjoerd. “Israël, normaal land toch? Hadden die Palestijnen maar niet zo gek moeten doen. Klimaatcrisis? Lekker warm, denk ik dan. Ik hou wel van een zonnetje, barbecue, bietje op m’n telefoon kijken, leuke inhakers. Toch? Ja die klimaatprotesten hebben soms wel iets geinigs, maar ik vier al carnaval dus dat gedoe op die snelweg hoeft voor mij niet.”

Wat betreft de Russische gruwelijkheden in Oekraïne weet Sjoerd het niet helemaal zeker. “Vind het erg voor die mensen. Hoop dat ze snel weer normaal kunnen doen daar. Misschien geen wapens meer sturen dan? Ik zeg maar wat hoor, zullen we het nu weer over iets leukers hebben? Het moet wel gezellig blijven, vind ik. Juist nu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *