Shutterstock - stockfour

Gulle vrouw doneert iedere maand aan lokale sportschool

‘Ik vind het belangrijk dat mensen fit blijven’

Het begon een paar jaar geleden als een goed voornemen. Maar in tegenstelling tot veel anderen houdt Anna Houtkamp (29) uit Driebergen het wél vol: ze doneert elke maand een vast bedrag aan de sportschool bij haar in de buurt.

“Ik vind het belangrijk dat mensen fit blijven”, zegt Anna vanaf de comfortabele bank in haar woonkamer. “Daarom maak ik elke maand iets over. 35 euro. Dat is best veel ja, maar ik heb het ervoor over. De gezondheid van anderen gaat mij aan het hart. Bovendien stimuleer ik zo de lokale economie.”

Anna trekt haar dekentje op en nipt tevreden van haar latte. “Ik ga elk jaar in januari een paar keer kijken wat er met mijn geld gebeurt, want ik wil het niet in een bodemloze put storten. Dan neem ik een tas vol sportkleding mee en ga ik even onder de zonnebank. Voor mij als donateur is dat natuurlijk gratis.”

Ze kijkt door het raam naar de regen. “Er zijn nu mensen die op de fiets stappen om te gaan trainen. Geweldig toch? Ik ondersteun dat graag.” Anna pakt de laatste bonbon van het schaaltje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *