Sidhe / Shutterstock.com

Bijen bieden excuses aan voor koloniaal verleden

'Met de kennis van nu hadden we nooit dat ventilatiegat bezet'

Voor het eerst hebben de bijen officieel excuses aangeboden voor hun koloniaal verleden. Vandaag zei de bijenkoningin in een toespraak dat de kolonie in het ventilatierooster van de badkamer niet langer goed te praten valt.

“Wij brachten weliswaar infrastructuur en honing, maar dat rechtvaardigt nog niet het leed dat we hebben aangericht”, sprak de koningin. “Met de kennis van nu hadden we nooit dat ventilatiegat binnengedrongen en bezet. We kunnen dat leed nu niet meer teniet doen, we kunnen nu alleen nog zeggen dat het ons spijt.”

Volgens critici zijn de excuses niet oprecht, de bijen hebben namelijk een nieuwe kolonie gesticht net boven het dakraam.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De koloniale tijd was de tijd van de bloemetjes en de bijtjes. In een moderne samenleving zijn die niet meer nodig. Het is verleden tijd. Iedereen weet dat ze altijd al neukten als beesten en nu nog veel meer. In de koloniale tijd werd daar geen rekening mee gehouden.

Reageer
gravatar

De primitieve mens voordat hij kennismaakte met het christendom wist al veel meer van seks af dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. En voor hem bestaat er geen conflict tussen werk en vrijende tijd.

gravatar

Er is natuurlijk nog wel onenigheid over de variaties in seks die in prehistorische tijden bestonden. Toen hadden waren er nog geen Mogens Toft en Oswald Kolle die daar discreet doch verduidelijkend beeldmateriaal over publiceerden. Feit is echter wel dat ondanks een primitief karakter van de toenmalige reproductie-wijze (troglodieten, pithecantropi quasi erectii, homo Batavus met knots) er toch wel aan de continuïteit van de menselijke soort is gewerkt. Anders hadden we vandaag de dag niet van de biodiversiteit van De Speld en haar stamgasten kunnen genieten.

gravatar

Als je de geschiedenis een beetje kent en dan met name wat er zich in de middeleeuwen zich allemaal heeft afgespeeld, vraag ik me af waar de excuses van de bijlen blijven.

Reageer