WCCO - CBS Minnesota / YouTube.com

Jongeren lezen mogelijk minder omdat ze worden afgeleid door wascapsules

‘Tien jaar geleden waren er nog geen wascapsules’

Jongeren lezen beduidend minder dan tien jaar geleden. Tot voor kort was het nog gissen naar de oorzaak, maar wetenschappers hebben nu een mogelijke verklaring gevonden: wascapsules. Onderzoekers hebben een samenhang gevonden tussen de opkomst van wascapsules en het afnemende leesgedrag van jongeren.

“Er zijn nu veel meer wascapsules op de markt dan tien jaar geleden. Het zou best kunnen zijn dat als jongeren een boek willen pakken, ze worden afgeleid als ze zo’n wastablet in de hoek van de kamer zien liggen”, legt onderzoeker Frieda Janssen uit. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de recente ontwikkelingen. Janssen: “We gaan nu kijken of jongeren bereid zijn tot een compromis: boeken in hun mond stoppen in plaats van wascapsules.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gedragspatroon van kinderen die losliggende dingen voor eten aanzien en het in hun mond proppen houdt meestal op wanneer zij de 4-jarige leeftijd bereiken. Het feit dat dit voor onderdelen van de moderne jeugd niet het geval is en het gedragspatroon tot in de tienerjaren standhoudt, heeft inderdaad weinig met lezen te maken en ik zie het verband dan ook geenszins aangetoond! Misschien dat ouders eens zouden moeten denken aan de levensfase die doorgaans wordt aangeduid met ‘ouderschap’.

Reageer