Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Thijs Zonneveld volgde Michel van Egmond een jaar lang voor het boek MICHEL!

Aangrijpend en humoristisch portret van bekende biografieschrijver

Veel mensen kennen Michel van Egmond van zijn sportbiografieën, maar dit voorjaar kun je een dieper inkijkje krijgen in de wereld van de schrijver. Journalist Thijs Zonneveld volgde Van Egmond een jaar lang op de voet en schreef het aangrijpende boek MICHEL!

“In MICHEL! wilde ik een andere kant laten zien van de bekende biograaf die we allemaal kennen”, vertelt Zonneveld bij De Wereld Draait Door. “Ik heb deze man zien zwoegen. Wij zien van buiten alleen de NS-publieksprijzen, maar je moet niet vergeten dat het ontzettend veel werk en toewijding kost om nóg een boek over René van der Gijp uit je vingers te persen.”

Zonneveld beschrijft de opkomst, ondergang en wederopstanding van het biografieënfenomeen Michel van Egmond. Kickbockser Rico Verhoeven las een voorpublicatie: “Oud-wielrenner Thomas Dekker zei tegen me dat ik het echt moest lezen, en daar had hij gelijk in. Het was gaaf om zo een inkijkje te krijgen in hoe een biograaf aan het werk gaat. Dat is echt niet zo leuk als je van buiten denkt dat het is.”

Toch is er ook ruimte voor humor in MICHEL!. Oud-Ajacied Andy van der Meijde moest erg lachen om een passage waarin Van Egmond een passage schrijft over Wim Kieft die in het programma Voetbal International zijn mening geeft over een passage uit de biografie van Glenn Helder, waarin Royston Drenthe hem vertelt dat hij echt eens À la recherche du temps perdu van Proust zou moeten lezen.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het schitterende tijdschrift VIESMAN! ligt vanaf volgende week bij uw boekhandel. U kunt het nieuwe buitengewoon interessante blad VIESMAN! in de rekken vinden ergens tussen LINDA en Playboy.

Deze eerste keer met mijn verrukkelijke eega Margriet Viesman-Gijl op de voorplaat en o.a. een leeg blik in het chaotische huishouden van de Viesmannetjes op de binnenpagina’s.

Gesponsord

Reageer
gravatar

À la recherche du temps perdu. (Op zoek naar de verloren tijd.)

Ook wel Au temps perdu. Naar de verloren tijd.
Overigens meer uitweiding dan samenvatting.
Laat staan passage.

Het draagbare toilet toont al aan dat we logischerwijze richting het ‘geslachtsneutrale’ toilet evolueren. Het is ook veel gerieflijker een goed boek op te lezen.

Reageer
gravatar

Zonder goed boek verloopt de stoelgang vaak hinderlijk.
De Nederlander lijdt nog maar al te vaak aan constipatie. Hij houdt zijn emoties nog te veel vast. Hij zit innerlijk vast.
Wel verdient vermelding dat het gebruik van laxeermiddelen voor langere tijd juist aanleiding kan geven tot het ontstaan van constipatie.
Laat u dus eerst voorlichten door uw huisarts.

gravatar

Gelul allemaal. Terwijl Thijs vooraan staat als het om andermans dopinggebruik gaat geen woord over het dopinggebruik van van Egmond terwijl die duidelijk stijf staat van de dope!

Reageer