Beeldbewerking: Casper Steenberg

Speel een gamer in ‘Gaming: the Game’

‘Het voelt echt alsof je zelf aan het gamen bent’

Heb je altijd al een professionele gamer willen zijn? Er is nu een game waarin je een echte pro-gamer kunt spelen. ‘Gaming: the Game’ is levensecht!

De visuals van de game zijn heel realistisch. Als je in het spel bijvoorbeeld meedoet aan een League of Legends-toernooi, lijkt het net of je echt League of Legends aan het spelen bent.

Recreatieve gamer Ramon (17) probeerde de game voor ons uit. Hij speelde de e-sporter van PSV in de e-Divisie binnen het spel. “Je weet wel dat je in een virtuele wereld zit, maar het voelt echt alsof jij degene bent die de keuzes maakt in FIFA. Heel vet.”

Gaming: the Game biedt nog meer interessante features. Zo is er een multiplayer-modus waarin je het als vier pro-gamers tegelijk tegen de pro-gamers van een andere gamer kunt opnemen, of met z’n tweeën tegen het team van e-sporters van de computer natuurlijk!

Professionele gamers zijn enthousiast over de game. Marc Schlappi speelt de game vaak als zichzelf. “Ze hebben me best goed nagemaakt, haha. Alleen mijn skills zijn wat aan de magere kant.” Schlappi gaat voor Nederland deelnemen aan het eerste WK Gaming: the Game in Singapore.

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en  De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo ben ik momenteel betrokken bij het maken van een film: The Life of Mr. Wiemersma. Heel realistisch, net echt, over mijn leven. Alsof ik het allemaal zelf heb meegemaakt. Geweldig gewoon.

Reageer
gravatar

Hartstikke spannend. Vooral hoe u er uiteindelijk in slaagt de wereld te redden. Want dat is wel voorspelbaar voor de insider met enige ervaring in de End Game. Alvast gefeliciteerd met de overwinning!

Veilig Plassen Nederland.