Copyright De Speld

Jeroen heeft liever dat je niet naar hem kijkt als hij een kapsalon op het station eet

‘Ik moet dit alleen en in stilte doen’

Het is verleidelijk om naar Jeroen te kijken terwijl hij op het station een kapsalon naar binnen schrokt met een plastic vorkje, maar hijzelf heeft liever niet dat je dat doet. Het eten van zijn kapsalon moet volgens hem discreet en zonder pottenkijkers plaatsvinden.

“Mensen loop door alstublieft”, denkt Jeroen terwijl hij een zompige snipper vlees met een warm blaadje sla in zijn mond steekt. “Dit is precies wat je denkt dat het is. Ik moet dit alleen en in stilte doen, zonder oordelende of gebiologeerde blikken. Doe alsof je niets gezien hebt. Het is al erg genoeg, laat mij dit maar in mijn eentje afhandelen.”

“Ik heb hier ook niet voor gekozen he”, mompelt hij terwijl een kaassliert van zijn kin veegt. “Nou ja, eigenlijk wel, maar je snapt wat ik bedoel toch?” Hij buigt zich weg van een vrouw die langs hem loopt en kijkt naar zijn reflectie in het raam van de bloemist die al dicht is. “Alles is nog niet verloren”, zegt hij tegen de boeketten. “Als dit aluminium bakje eenmaal leeg is kan ik ‘t opfrommelen, weggooien, mijn mond afvegen met een vettig servetje, het blikje cola opentrekken en doen alsof dit nooit gebeurd is.”

Op de bodem van het bakje hebben de verschillende sauzen, het vleessap en het uit het friet gelekte vet een soort jus gevormd. Jeroen doopt zijn frietje in dat vocht en eet het op. Nog even en dan kan hij de mensen weer recht in de ogen aankijken.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niks mis met een kapsalon. Volgens het voedingscentrum zit de hele schijf van vijf erin:

Zuivel (knofloosaus)
Groente (sla)
Vetten (heel veel vetten)
Vlees (shoarma of doner)
Granen (extra pitabroodje)

Super gezond dus en niks om je voor te schamen.

Reageer
gravatar

Hij had de ritssluiting van zijn jas even wat opengetrokken, zijn das zat al wat losser, en hij was er even makkelijk voor gaan zitten. De voorbijgangers zagen bij ieder voorzichtig hapje als na een zaadlozing de resten ongedefinieerde, schijnbaar nog lauwe op sperma gelijkende saus nu genoegzaam bij hem uit zijn mondhoeken langs zijn kin in zijn shirt lekken, terwijl zijn besmeurde handen naar een schoon servetje tastten.

Reageer
gravatar

Dit is hét moment voor innovatie. Ik heb reeds patent aangevraagd voor een kapsalondekmantel, vervaardigd uit plastic, opgevist uit de welbekende wereldwijde soep. Past in elke rugzak en is dankzij een exclusief samenwerkingsverband met Daan Roosegaarde voorzien van binnenverlichting met kleurregelaar. Een verademing voor mensen als Jeroen. Hou je internetstore in de gaten!

Reageer