ESB Professional / Shutterstock.com

Man van wie leven net is gered vindt eten in ziekenhuis niet zo lekker

Ziekenhuis heeft geen frietjes

Even zag het er somber uit voor Guus Maartensvlotbrug uit Sint-Oedenrode, maar dankzij accuraat handelen van de dienstdoende chirurgen konden zijn acute hartproblemen verholpen worden en werd zijn leven gered. Toch is het leed nog niet helemaal geleden: het eten in het ziekenhuis is niet zo lekker.

“Ah nee he, weer snijbonen”, aldus de man die gisteren zijn leven nog niet zeker was toen hij als een slappe pop op een brancard de intensive care werd binnengereden. “Gisteren hadden we ook al snijbonen. Ik lust geen snijbonen. Ik wil frietjes. Hebben jullie ook frietjes?”

Het ziekenhuis heeft geen frietjes. De man die vannacht nog door uitzonderlijke chirurgische techniek en bewonderenswaardige stressbestendigheid voor de dood werd behoed eet alleen de gehaktbal met jus op. Ook de banaan die hem als toetje wordt aangeboden kan hem niet bekoren. De voedingsstoffen in de banaan zouden zijn gekneusde organen veel goed doen, maar hij wil een danoontje.

“Werken hier geen vrouwen?” vraagt hij aan de mannelijke verpleegkundige die zijn bloedwaarden komt opmeten. “En kun je een extra kussen voor me halen? Ik krijg een beetje last van mijn nek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ziekenhuiseten dient in kantje-boordgevallen als een herinnering dat hoewel overlijden op de operatietafel niet leuk is, overleven niet veel leuker hoeft te zijn.

Reageer
gravatar

Nog even en hij kan rap -met Rapper Boef- alle vrouwelijke verpleegkundigen als hoeren betitelen. Dat is de rapste manier om landelijke bekendheid te krijgen

gravatar

Ja, gewoon lekker kruimelen en knoeien met een pizza in bed.

En dat er knullen met integraalhelmen in en uit het ziekenhuis lopen.

gravatar

Tot onze diepe droefenis delen wij u mede dat onze medisch-directeur, dr Bart ’t Lijk (voorheen hartchirurg) hedenmiddag van ons is heengegaan.

Wij wensen de nabestaanden uiteraard een rustige en eerlijke onderlinge verdeling van zijn boedel en geld toe, zonder al teveel langdurige ruzies.

Namens een deel van het peroneel*
Mr Jhr Pieter Leeflang van Oede tot Roode
CEO van het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven

*
Behalve de tientallen vrouwen die hem beschuldigden via MeToo.

gravatar

nee, de stroopwafels in het ziekenhuis zitten zo lang in de snoepautomaat dat ze harder dan beton geworden zijn. Je kan beter verse kopen bij de AH To Go