Flickr - PvdA

PvdA beraadt zich op voortbestaan na wildplassend aspirant-gemeenteraadslid in Meppel

Inmiddels 64 verschillende kampen

Heeft de PvdA nog recht van bestaan? Die vraag stelt de partij zichzelf nadat het aspirant-gemeenteraadslid Benno Bornebroek in Meppel is betrapt op wildplassen.

“Het overtreden van de wet past niet bij onze partij” zegt partijleider Lodewijk Asscher, die gisteravond drie en een half uur lang met Bornebroek over de kwestie heeft getelefoneerd. “Als dit soort mensen zich aangetrokken voelen tot onze ideologie moeten we ons afvragen of er nog wel een toekomst is voor de Partij van de Arbeid.”

De kwestie zorgt voor veel verdeeldheid binnen de partij. Inmiddels zijn er 64 verschillende kampen, waarvan er zes worden aangevoerd door Lodewijk Asscher, vier door partijvoorzitter Nelleke Vedelaar, negen door Job Cohen, maar liefst achttien door Rob Oudkerk en één door carnavalsvereniging de Kleibatsers uit Fijnaart.

Ook partij-mastodont Diederik Samsom heeft zich in de kwestie geroerd.

Asscher: “Uiteindelijk is het aan de leden om zich uit te spreken over deze kwestie. Zijn we een breed gedragen volkspartij met wortels in de hele samenleving, vechtend voor een eerlijker Nederland, een partij die er alles aan doet om de kloof tussen jong en oud, westers en niet westers, hoger en lager opgeleid te dichten, of zijn we een partij vol met ordinaire wildplassers?”

Wanneer het partijcongres plaatsvindt is nog niet duidelijk. Asscher heeft inmiddels een datumprikker aan alle leden gestuurd met de titel: “Hebben we nog wel bestaansrecht? Of moeten we niet langer aan onszelf twijfelen? Weet jij het?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

PVDA hoeft zich geen zorgen te maken. Dit aspirant-gemeenteraadslid werkt op een Intel Processor en was gekraakt waardoor Russiche hackers zonder root access zijn kernel gegevens konden bekijken en bewerken. Ze hoeven hem enkel weer te resetten naar factory defaults en dan werkt alles weer

Reageer
gravatar

Dat de PvdA gelijkheid wil is een, maar ze denkt daarbij alle oorzaken altijd naar hetzelfde recept te kennen. Persoonlijke groei of ontwikkeling worden daarbij buiten beschouwing gelaten.
De gecommercialiseerde kant in perfide samenwerking met de sociale heeft daarbij vorm en inhoud, middel en doel steeds omgedraaid.
En spiritueel is ze absoluut niet. Dat wil zeggen, de een is anders dan de ander. De minderen zijn soms de meerderen in cultureel, humaan of ander opzicht terwijl het de meerderen zijn die hun kliek economisch ontstegen zijn met alle afgunst van dien. Ze toont daar steeds bij aan dat zonder holocaust en slavernij of een daarop gelijkende sfeer waarin ze haar leden desnoods van een andere planeet haalt niemand ooit enig normenbesef kan hebben.
Maar is dat zo? En hebben ze met het steeds ‘verbeterende’ onderwijs daarin iets tot stand gebracht?

gravatar

Het is of dit referaat zo tot stand is gekomen na raadpleging van The Wealth of Nations van Adam Smith, De Vorst van Niccolò Machiavelli en het bejubelde “Handboek voor de echte VVD’er” van Hans Wiegel, uitgegeven naar aanleiding van de succesvolle electorale liquidatie van Joop den Uyl door Wiegel en Van Agt in 1977.

gravatar

Ik weet het niet, maar laten we daar eens rustig over praten!

Wil iedereen aangeven wanneer hij/zij 2 achtereenvolgende dagen vrij heeft?

Ik ga alvast kijken wat de oude Drees hiervan gevonden zou hebben.

Reageer