Fotoluminate LLC / Shutterstock.com

Opa Wim ligt op de I don’t Care van het ziekenhuis

'Geen idee in welk bed, vraag dat maar even bij de balie'

Voor de familie Beuker begint 2018 niet bepaald positief, nu opa Wim met een longabces is opgenomen op de I don’t Care (IdC) van het VUmc. Volgens de baliemedewerkster ligt opa waarschijnlijk nog op de verkoever of op de EHBO, want ze kan hem nergens in het systeem vinden als dochter Tinie in het ziekenhuis aankomt.

Hans, schoonzoon van opa Wim, probeert verderop al twee uur een van de behandelend artsen te spreken te krijgen, maar die zitten volgens de voedingskundige die toevallig langs de kamer loopt in de overdracht en nee, zij weet ook niet of er nog iemand met een ontbijtje langs gaat komen. De co-assistent zet gelukkig het alarm uit dat meldt dat de infuuszak leeg is, nadat het drie kwartier alle communicatie rond het bed onmogelijk had gemaakt en vraagt of opa Wim er bezwaar tegen heeft als hij het rectaal toucher even herhaalt.

Senior-verpleegkundige Fidelity wuift de hulpvraag van opa weg en zet het bedhek omhoog, want zij moet zelf ook nodig naar de wc. “We drinken nu eerst even een bakje koffie en daarna stuur ik mijn collega naar u toe”, meldt ze terwijl ze de deur van de medicijnkamer voor de neus van kleinzoon Luuk dicht duwt.

Teamleidster Patty is er overigens he-le-maal klaar mee andermans problemen op te lossen en roept van achter de balie dat de passerende zaalarts sowieso alle opnames maar naar de andere afdeling moet brengen, want ze heeft helemaal geen bedden meer. “En al helemaal niet voor zieke patiënten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, het is een pornofilm.
De romantiek is niet van de lucht, vooral in de affaire van de ‘behandelend’ arts van de aan haar man ontrouwe verpleegkundige Fidelity.
De vluggertjes tussen de aantrekkelijke co-assistent en teamleidster Patty maken het nog spannender, want ze kunnen betrapt worden in de medicijnkamer.
“We drinken nu eerst even een bakje koffie.”

gravatar

Tinie hoort iets aan het einde van de lange gang. Naadloos, als een mes door de boter snijdt op de operatietafel de glanzende paal van de co-assistent bij Patty naar binnen en spuit haar begerige lichaam vol, net op het moment dat opa een hartverlamming krijgt. De behandelend arts hoort haar krijsen en doet snel zijn gulp weer dicht.
De koffie is klaar.

gravatar

‘Joenit’ is ook een vrij populair woord onder studenten.
Net als ‘tsjil’.

Zo kunt u geblinddoekt toch een student herkennen.
Handig!