Nopphon_1987 / Shutterstock.com

Hier had uw advertentie kunnen staan failliet

'Waar moeten mijn zoons straks tegenaan pissen?'

Hier had uw advertentie kunnen staan is failliet. Het bedrijf was bekend vanwege zijn reclames op billboards, bushokjes en urinoirs.

Met het faillissement verdwijnt een iconisch bedrijf uit het straatbeeld. Tineke (46) uit Utrecht vindt het jammer. “Ik loop al jaren elke dag langs een bushokje van Hier had uw advertentie kunnen staan. Hele generaties zijn ermee opgegroeid. Waar moeten mijn zoons straks tegenaan pissen?”

Ook voor veel gemeentes is het faillissement een domper. Wilco Bos van de gemeente Den Haag. “Hier had uw advertentie kunnen staan was de grootste adverteerder in onze stad. Nu lopen we veel advertentie-inkomsten mis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to videoplayer.vice.technology. Peer received a valid certificate, but access was denied. Error code: SSL_ERROR_ACCESS_DENIED_ALERT

– The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
– Please contact the web site owners to inform them of this problem.

Reageer
gravatar

En zo wordt evenals bij de teloorgang van neerlandsch retail-boegbeeld de Vroom & Dreesman een achterblijvende kapitaal-injectie van de vulture-funds ook deze ooit bloeiende onderneming fataal. Private equity is fool’s gold, wordt er bij de studie bedrijfskunde ingeramd. Helaas wordt er bij de vervolgstudie MBA precies het omgekeerde verteld.

Reageer
gravatar

Ik was inderdaad eens bij Marskramer, en er was wat agitatie met de caissière die er als element in het dorpse roddelcircuit een punt van leek te maken mij extra ‘afstandelijk’ recalcitrant te behandelen terwijl ze met dingetjes op de toonbank smeet die stuk gingen. Ze haalde zelfs de politie erbij toen ik me dan eindelijk eens opwond. Ik voorspelde de manager van dat filiaal dat ze er zo aan gaan. De politie zelf adviseerde me het op internet te zetten, waar ik het in die zin over had dat zoiets de enige remedie is maar ook al zinloos tegen dat soort zaken. Immers in het vervolg liepen ze bij me binnen en namen onder bedreiging een gloednieuwe computer mee. De manager van dat bedrijf leek oké, ik zei dat het me speet dat zij nu zo de controle uit mag oefenen over mij en niet ik over haar omdat ik haar naam niet weet maar wel die van het bedrijf dat ze ‘vertegenwoordigt’. Dat is het trieste. En ik ben te lui om maandenlang met die negatieve energie bezig te zijn. Het bedrijf was winstgevend en liep toen goed. Binnen enkele maanden na mijn bezoek aan het politiebureau (bijna een halfjaar na dat incidentje) was het bedrijf weg. Later volgde de rest van Nederland.
Zie hoe de economie aan elkaar hangt.

Reageer
gravatar

Denk niet dat dit soort dingen uitzonderlijk is. Waarschijnlijk ben ik een van de weinige mannelijke klanten in zo’n bedrijf. De valsheid vliegt je soms om de oren. Mijn stomme (uit beleefdheid ‘niet sprekende’) houding werd misbruikt in de pikorde. Bepaalde artikelen, het kan onmogelijk toeval zijn, die ik in een winkel haalde werden steeds weggehaald. (In een filiaal van de HEMA had ik ook al dat soort dingen.) Als de vrouwen achter de toonbank het niet alleen aankunnen, sturen ze hun man die de deur bij je intrapt. Het zal lang duren voordat de schijn die zich tegen je keert zich omdraait naar de oorzaak, omdat ze er een zaak van leven op dood van maken. En die wordt het ook.
En wel voor iedereen.

gravatar

Hoe het Nazisme in Duitsland in de middenstand, in de kern, ontstond is meestal opvallend onderbelicht gebleven.

gravatar

Nadat ze je als vuil behandelen, worden ze gelauwerd als de meest klantvriendelijke zaak van Nederland. Voor je in de rij staat iemand die ze helemaal onder slijmen, zo krijgen ze een reputatie, daarna als jij aan de beurt bent, komen ze moe van hun eigen uitsloverij even tot zichzelf en word je als grofvuil behandeld.

gravatar

Maitreya,

Daar zit wat in. Ik durf daarom te onthullen dat op exact dezelfde manier de zelfscanner Bij Albert Heijn is ingevoerd.
Als je hier een opmerking overmaakt raak je een taboe en als je dat wereldkundig maakt, huis aan huis, word je online te schande gezet als een lafaard omdat je niet met iedereen een gesprek aangaat die met een windbuks in de deur verschijnt. En als jij dat ook zou kunnen doen blijft enkel de optie over van verdere digitalisering en mechanisering.

gravatar

Grof vuil wordt apart behandeld – Zeeuwse kristalmiddag – De brand in de “Bedrijksdag” (wat het ook is).

Mijn buren kennende is dit bedoeld als een bedreiging.

Nederland, jaaroverzicht 2017.

gravatar

@John,

helemaal niet Ik ben een van van de reguliere Speld-regeerders (en woon in Zuid-holland, niet in Zeeland.)

Met die plaatselijke perikelen waar u het zo vaak over heeft heb ik niets te maken (en dat wil ik graag zo houden..)

gravatar

Professor Zen in’t Veld,

De tragische momenten waarop mensen De Speld serieus namen. En niet.
Satire gaat meestal over taboe.

Mijn belagers hebben zich gebaseerd op u en het doorhameren over Zeeuwen zonder iets van de strekking te begrijpen.
Dat de humoristen inbraken om een grapje was géén grapje. Wel een bekentenis.
Anonimiteit en pseudoniemen hebben een of andere zin. Om zich te beschermen.
Daarom speelt u daar zo graag mee. En terwijl u zelf een anonieme commentator bent waar niemand van weet waar hij zich bevindt, gaat de juridische verantwoordelijkheid naar de Speld evenals bij het bankroet van Marskramer. Dat is úw spel.

Maar iedere locatie om die reden weglaten wordt waanzin. Voor mij.

Humor kan ook reëel zijn, of naar de realiteit wijzen, maar genoeg mensen hebben geen van beide, noch humor noch realiteitszin, zelfs als ze dit lezen.

Mensen willen wereldburger zijn, maar mondiaal bestaan overal dezelfde dagelijkse minne perikelen in het klein, de kleinigheden waarvoor ze niet gekend willen worden waartegen ook hun voornaamste protest uitgaat. Ik zou zeggen de minne kanten die ook u niet bij uzelf onderkent: uw humor bestaat erin die hier bot te kunnen vieren wat thuis niet mag.

Draai de motieven terug om, en je spant het paard weer voor de wagen, niet erachter.

Ook in humor schijnt hetzelfde bevattingsvermogen door van dezelfde mens. Niet erg groot voor een ‘wereldburger’.

gravatar

Er zijn twee soorten humor, die waar het leitmotiv waan is die de realiteit vooruit trekt. En andersom.
Spreek vrij, ik word nog liever vermoord dan dat ik zo moet leven als u.

gravatar

”En terwijl u zelf een anonieme commentator bent waar niemand van weet waar hij zich bevindt, gaat de juridische verantwoordelijkheid naar de Speld evenals bij het bankroet van Marskramer.”

Lees ik het nou goed?
De Speld krijgt de juridische verantwoordelijkheid in de schoenen geschoven voor uw (blijkbaar) als problematische ervaren omgang met uw sociale omgeving?? Wat voor soort wekelijkheid hebt u voor uzelf (in uzelf) geschapen?
Deze website identificeren met uw locale samen-leven en de reageerder gelijkstellen met een anonieme dorpsgenoot…
hoeveel hersenschimmen kan een mens creeren zonder zichzelf te verliezen?
De meeste mensen waar u het over heeft kenen De Speld niet eens, laat staan dat ze weten wat u met uw computer doet.

gravatar

Professor Zen in ‘t Veld,

De wereld is klein. Bekend is wie ‘het’ zijn. Je wil me blijkbaar niet goed snik.
Hoe vaak bellen mensen elkaar al niet die naast elkaar wonen? ‘Vrienden van vrienden’, zo gaat dat meestal. Ook dit soort dingen worden gedeeld. U hebt uw hele leven waarschijnlijk zodanig ingedeeld rond uw privacy dat er niets tot u kan doordringen en u simpele analogieën niet kunt maken, waarmee u zich laat kennen en verraadt.

Waarom speculeren over dingen die bekend zijn. U denkt blijkbaar dat ik geen onderscheid kan maken tussen waan en werkelijkheid die meestal in het echt vermengd zijn.
“Problematisch ervaren?” Dat ze je deur intrappen en je met je leven bedreigen?
Vanwege uw vrouw, waarmee u plots uit uw rol valt die nauwelijks afwijkt van die in het echt?
Waarom anders steeds moraliseren over openheid en oprechtheid als je naam toch niets uitmaakt?
Alleen door ‘het verhaal’ en de soort interactie wordt inzichtelijk wie wie is.
Bedankt. Ik weet het nu zeker.
Ik hoop dat ook bij anderen inzichtelijk wordt hoe de wereld echt in elkaar zit.

gravatar

‘als er niets tot u kan doordringen’, dan ware ik autist geweest. Dat is niet het geval. Ik ben integendel erg geinteresseerd in de wereld om mij hen. Ook de geschiedenis.
Maar dat zult u wel niet geloven.

gravatar

”Dat ze je deur intrappen en je met je leven bedreigen” (??)
Dat was hier al maanden geleden bekend.
Die was een uur later al ingelicht. Ook dat ze aanbevalen om hier wel eens wat over te schrijven. Alleen is uw denken gedeformeerd door uw overdreven geloof in bepaalde vaststaande patronen in uw burgerlijke bestaan, net als bij de misdadiger.

gravatar

Die, de politie.
Alle details zijn bekend. Of blijft u er gemakshalve maar van uitgaan dat het mijn hersenspinsel is?
Je kunt nooit een idioot met rede overtuigen.

gravatar

Jammer, nu komen alle commerciële adverteerders daar zeker voor in de plaats, iets wat ‘Hier had uw advertentie kunnen staan’ zeker nooit had laten gebeuren.

Reageer
gravatar

Voor diegenen die dit bedrijf niet kenden: het stond ook bekend onder de naam Hhuaks.
Niet te verwarren met de meer bekende branchegenoot Hoax

Reageer