Halfpoint / Shutterstock.com

9 goede onderwerpen om ruzie over te maken tijdens kerst

Tips om de sfeer te bederven

Je zit met je familie aan het kerstdiner, maar het is ongewild gezellig. Hier 9 tips om de sfeer te bederven en alsnog een traditionele kerst te hebben.

1. Bidden

Begin het diner door te benadrukken dat iedereen hier alleen maar bidt voor het eten om oma een plezier te doen. Oma is sowieso alles wat deze familie nog bij elkaar houdt. Als oma straks overleden is, zullen jullie elkaar waarschijnlijk nooit meer zien. Dat mag oma best weten.

2. Jij moet altijd voor oma zorgen

Over oma gesproken: wie heeft oma voor het zoveelste jaar in Drenthe opgehaald en naar het kerstdiner gereden? Precies, oom Karel. Maar de rest van het jaar ben jij de enige die een beetje aan haar denkt. Laat dit op niet mis te verstane wijze aan je familie weten. “Jullie wensen oma allemaal dood.”

3. Oud zeer

Weet je nog, hoe de hele familie zeven jaar geleden ruzie had over de verdeling van de winst van het familiebedrijf? Blijkbaar had ome Aad daar meer recht op dan de rest, want hij is de oudste. Zo ging dat vroeger ook al, hij is geen steek veranderd. Dat is allemaal rechtgezet, maar dit is het moment om daar nog eens even over te beginnen. Wie weet ontdek je nog ergens een zere plek!

4. Passief-agressieve opmerkingen

Gedraag je het hele kerstdiner passief-agressief. “Tuurlijk pap, vertel die anekdote met die tractor nog een keer. Vindt iedereen heel leuk. Ja doe maar. Echt heel leuk. Begin je verhaal anders in 1978, toen je bijna in militaire dienst moest. Ik wil dat hele verhaal nog een keer horen. Deze jongen zit er klaar voor. Echt zin in!”

5. Laat weten dat je het diner ziet als verplicht nummertje

Niemand is hier echt voor zijn plezier toch? Jij in ieder geval niet.

6. Zeg dat je de Top 2000 niet zo leuk vindt

Dit werkt altijd. Vul je opmerking desnoods aan door heel sarcastisch ‘Mag ik dan bij jou?’ te zingen en na 2 zinnen over te gaan in gesnurk. Borinnnggg! En oh ja, Bohemian Rhapsody is ook een overschat kutlied, ja toch? Welke debiel luistert er nou serieus naar Queen? En dan moet iedereen niet zo beledigd gaan zitten doen, dat is gewoon jouw mening en dat mag jij best zeggen. En je hebt helemaal niet te veel gedronken. Echt kinderachtig dat ze dat nu weer ter sprake moeten brengen.

7. Zeg dat je nichtje er sletterig uitziet

Als je broer en je schoonzus er zelf niets over zeggen, dan doe jij het maar. In dat kerstjurkje ziet hun dochter er maar sletterig uit, zo ga je toch niet aan tafel? Natuurlijk moet ze dat zelf weten, maar jij zou dat als ouder nooit toelaten. Je nichtje mag er dan wel naast zitten en alles horen, maar tegen iemand die er zo uitziet praat je niet. Jij bent ook deel van de familie, dus zeg maar lekker waar het op staat!

8. Begin over het vlees

Kalkoen jongens? Het is 2019 hè! Stel dat iemand vegetariër was geweest. Wat had je dan moeten eten? Een beetje aardappelpuree. Wij houden echt met niemand rekening. Het is voor je familie zó vanzelfsprekend dat we dode dieren opeten, de aarde kan niemand wat schelen lijkt het wel. Die verwarming staat ook maar te loeien en al die kleine lampjes zijn ook nergens voor nodig. De natuur gaat naar de tyfus, maar dat is blijkbaar helemaal mooi zolang wij het maar gezellig hebben. Het is 2019 hè!

9. Sla met de voordeur als je boos naar huis gaat

Als je al voor het dessert naar huis gaat, sla je bij het naar buiten gaan zo hard met de voordeur dat de glazen ruit in duigen op de grond belandt. Eerst stap je schreeuwend in je auto, maar vervolgens geef je toch toe aan de schaamte en ga je vloekend de scherven opvegen. Net zolang tot je niet meer boos bent, dan ga je naar binnen om sorry te zeggen tegen iedereen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

SOP, Save Our Planet.

Oproep tot een staakt-het-vuren van de Wereldleraar!

Graag aandacht voor het volgende. De ontbrekende schakel ligt op Schouwen-Duiveland, zoals we al langer hadden vermoed.
Echter vooral met kerst, bevooroordeeld door hun geloof willen mensen nog maar niet horen van het nieuwste boek over ‘de oorsprong der soorten’ dat onze gemeenschappelijk oorsprong aantoont en een heel eind de bestaande tegenstrijdigheden oplost; waarom we met kerst op het ene dorp soep met balletjes eten en op het andere zonder.

Reageer
gravatar

Nu gaan we eens echt gezellig doen.
Gourmet? Waarom gourmet.
Nu ben ik gisteren de hele dag bezig geweest met eten klaarmaken en nu is het weer niet goed.
Toen pappa en mamma vroeger trouwden hadden ze ook niet al die luxe. Je zult er wel achterkomen als ik er niet meer ben.
Jullie hebben niets over voor je goeie moeder.
Je geeft niks om een ander. Je leeft alleen maar voor jezelf.
Waarom moet die tv nu weer aan, kun je niet even wachten met piano spelen?

Reageer