Bron: Shutterstock / GauiLab

Website 9393.nl geeft informatie over onbegrijpelijke bedrijfsnamen

Op 9393 kun je lezen wat bedrijven heeft bezield

Vraag jij je wel eens af waarom een bedrijf in vredesnaam gekozen heeft voor zijn onbegrijpelijke naam? Dan is er nu een handige website: 9393.nl. Op 9393 kun je lezen wat bedrijven heeft bezield.

“Ons doel is om mensen actuele informatie te geven als ze in de war zijn door een merknaam”, zegt Pepijn Stol van 9393. “Als je bijvoorbeeld niet kunt bedenken waarom een chocoladereep ‘Ritter Sport’ heet, dan kom je er op 9393 achter dat Clara, de vrouw van Alfred Ritter, had bedacht dat de chocoladereep in de zak van ieder sportjasje zou moeten kunnen worden meegenomen zonder te breken.”

Stol voert ‘8x4’ in en drukt op de knop ‘bereken uitleg’. “Kijk: intern heette deze deodorant bij producent Beiersdorf B32, omdat de werkzame stof hexachlordihydroxydiphenylmethan 32 letters, Buchstaben in het Duits, had. Ze wilden een wat pakkender naam, dus toen werd het 8 maal 4. De uitkomst van die som is namelijk ook 32.”

Op 9393 ontdekken we verder dat Sissy-Boy een verwijzing is naar de Oostenrijkse prinses Sissi, waar ‘Boy’ aan is toegevoegd om het ‘breder te trekken’ en dat Schaap/Citroen oorspronkelijk shoarma en citrusvruchten verkocht, maar zich later specialiseerde in sieraden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Benny, wie is die Joke waarvan er een brok ligt, en wat is er zo lollig aan de choclolade?

Die noten, zijn die met pepperspray behandeld?

gravatar

blijft een lastige naam. Ze zouden beter af zijn door het ‘Donald Duck en andere tijdschriften BV’ te noemen

gravatar

Er is geen touw aan vast te knopen. Maar naarmate onze opleidingen gespecialiseerder en ook geavanceerder worden is dat hard nodig om de sprong in het duister, de verkoop, mogelijk te maken: mobiliteit. In ieder geval kan 9292.nl je daarbij helpen, ik citeer: “Zo kunnen we jouw bezoekers informeren over OV-vertrektijden, je helpen bij berekeningen van reistijden of je kunt zelf aan de gang met onze OV data! Bekijk het overzicht met zakelijke oplossingen.” Het is zelfs voor een materialist, die zichzelf graag als neutraal ziet, moeilijk te bevatten dat er inderdaad krachten bestaan die doelbewust uit zijn op de totale vernietiging van alle leven op aarde. Maar het is zo. Volgende stap de dood, 9393.nl? Leuk leuk leuk. Ga er zelf mee aan de slag.

Reageer
gravatar

Welke rekenkundige opleiding c.q. opleiding doet specialisatie om op tijd ergens te komen als er geen touw aan vast te knopen is en dwarsliggers door hekken beschermd worden om het hoekje om te gaan?
Zelfs de dienstregeling is bepaald maar niet almachtig.

gravatar

De steeds plezieriger toon en keuze van onderwerpen acceptabel voor alle sociale categorieën suggereert dat (om het kort te houden) naast Tina, Viva, Libelle en Margriet ook bij de Speld en AutoWeek, Sanoma qua marketing 24/7, 360 graden van de cirkel bij de consument aanwezig zal zijn.

gravatar

Inmiddels heb ik op de site gelezen dat de merknaam ‘Snickers’ zoveel betekent als ‘Een groep huilende negers.’ Geen idee waar dat op slaat. ‘Een puist vol pinda’s’ dekt de lading namelijk veel beter.

Reageer
gravatar

Ik heb het wel eens voor achten (‘s avonds dan hè) geprobeerd.
Niet doen, dan smaakt het opeens naar poep!

Als je er niet van houdt daarvoor ook trouwens.