Mike Steele / Flickr.com

Twee giraffen, een klok en zijn eigen spiegelbeeld beschuldigen Salvador Dalí van surreëel misbruik

De kunstwereld is in rep en roer sinds Salvador Dalí is beschuldigd van surreëel misbruik. Onder meer twee giraffen, een reusachtige klok en zijn eigen spiegelbeeld beschuldigen de overleden Catalaanse kunstschilder van handelingen “die elk voorstellingsvermogen te boven gaan”.

Een van de giraffes dreigt zichzelf in brand te steken als er niets met zijn verhaal wordt gedaan: “ik doe het hoor,” zegt de giraffe. “Let maar eens op.” Een klok klimt in de boom om zichzelf te verhangen. “Vaarwel wrede wereld,” snikt hij. “Druip, druip.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie is wie is nog minder te omschrijven. Hoewel men zijn uiterste best doet zijn frustraties uit te werken op iemand die wetmatig overal kan binnenkomen zonder zijn ID in honderden verschillende varianten te laten zien. Het ik van de vrije ziel, die alle anderen proberen of zelfs pretenderen te zijn zonder de nodige voorwaarden te begrijpen, is oncontroleerbaar.
De mens in zijn structuur probeert alles van de ander te weten om hem te beheersen en kleiner te maken, de vrije ziel weet alles vanzelf van de ander om hem te helpen bevrijden, hetgeen die ander met alle macht probeert te verhinderen.
Men heeft de wereldleraar proberen te vangen en zichzelf klein: erkenning.
Net zoals op een simpel word document honderden opties zitten waardoor de boerenlul het gevoel heeft dat hij een professioneel schrijver is.
Het verschil tussen wetenschap en geloof ligt in de kunst.
Straks: betalen per letter.

gravatar

Maitreya,

Hetzelfde principe werd gebezigd met de ‘Kindermoord van Bethlehem’ waar om het kind Jezus te onderscheppen alle kinderen van het mannelijk geslacht moesten werden vermoord van Herodes. Zie het huidige fenomeen van de ID-kaart in alle vertakkingen.

gravatar

Een dikke 28 jaar na zijn dood blijkt zijn snor nog altijd erbij te staan zoals Dalí dat zo graag wilde: als de wijzers van een klok die 10.10 uur aanwijzen, omdat ‘ie geloofde dat hij via die gestijfde punten kosmische inspiratie zou ontvangen. ‘Een wonder!’, aldus de forensische experts die aanwezig waren bij de opgraving van Dalí’s lichaam voor een vaderschapstest, die negatief bleek. Van enige stijfheid betreffende dit onderdeel van Dalí was namelijk geen sprake meer volgens diezelfde experts.

Reageer