wavebreakmedia / Shutterstock.com

Koos (62) heeft al 40 jaar ervaring met solliciteren

Dit is Koos. Naar eigen zeggen is hij de specialist in Nederland als het aankomt op solliciteren. “Ik doe dit al 40 jaar.”

“Ik heb in mijn leven al zeker 7000 sollicitatiebrieven verstuurd,” vertelt Koos trots. “Ik denk dat er maar weinig Nederlanders zijn die me dat na kunnen doen. In mijn vakgebied ben ik echt de go-to-guy als je een vacature hebt.”

Koos denkt dat hij door zijn lange ervaring meer heeft te bieden dan mensen die net zijn begonnen met solliciteren. “Kijk maar naar die jongeren: die stoppen vaak al na een paar maanden met solliciteren omdat ze een baantje hebben gevonden. Zoiets zou mij nooit overkomen.”

Koos hoopt zijn carrière als sollicitant nog tot zijn pensioen vol te kunnen maken. “Maar het wordt wel zwaar hoor. Soms denk ik er wel eens aan om het bijltje erbij neer te gooien en te gaan werken.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Nationale Denktank


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar staat tegenover dat hij er wél in is geslaagd ruim 40 jaar succesvol het arbeidsproces te ontwijken door te voldoen aan sollicitatieplicht en al die tijd toch van een arbeidsloos inkomen te blijven genieten. Maar Koos gaat met zijn tijd mee; hij hanteert nu een zelf-lerend A.I.-programma dat zelfstandig vacatures selecteert en daarna sollicitatiebrieven genereert. De finesse zit hem in zijn CV dat garandeert dat er nooit een uitnodiging volgt. Koos kan dus rustig doorgaan tot aan zijn pensioen, in 2022 of daaromtrent..