Stoned59, minds-eye, Fiona / Flickr.com

Deze grote muzikanten bleven in 2017 in leven

Zij wilden ons maar niet ontvallen

In 2017 bleven opnieuw vele grootheden uit de muziekwereld in leven. Popdeskundigen spreken al van ‘The year the music stayed alive’. Hier volgen de belangrijkste namen die ons dit jaar maar niet wilden ontvallen.

Bob Dylan
Zijn muziek is misschien blowing in the wind, maar zijn lichaam leeft voort.

Paul McCartney
Paul McCartney zal niet snel vergeten worden. Ook omdat hij volgende maand nog moet optreden in Boston.

Pierre Kartner
Pierre Kartner, de man met een stem als een waterkraan. Leuke man. Leeft nog trouwens.

Paul Simon
De man die altijd in de schaduw bleef staan van Bart Garfunkel. Paul Simon werd 76 jaar. Hij vierde het thuis, met vrienden.

Billy Joel
Bekend van het nummer Piano Man en natuurlijk van de hit Miami 2017. Des te ironischer dat hij uitgerekend in dit jaar de pijp in bleef.

Charles Aznavour
Het in leven blijven van Charles Aznavour wordt gezien als de voortzetting van een tijdperk.

Dolly Parton
Verdriet en ongeloof over het plotselinge overlijden van Dolly Parton: vooralsnog is het slechts toekomstmuziek.

Katie Melua
Deze hebben we trouwens niet gefactcheckt dus pin ons er niet op vast.

Vagant
Ooit vormde Guus Meeuwis een duo. Uiteindelijk ging Guus alleen verder, omdat niemand kon onthouden wie van de twee Guus was en wie Vagant.

Die blonde van de Kelly Family
Eerst Bowie dood, toen Prince en nu dit…

Chris Rea (onder voorbehoud)
Later meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Loek,

Iedereen moet een kans krijgen overeenstemming te vinden met het gezeur aan je kop. Multicultureel. De consument staat voorop. Meng tien kleuren door elkaar en pas hetzelfde recept toe op de muziek. En ziehier.

gravatar

De schaduwproblematiek van de middenstand ofwel de vage echo’s van het onderbewuste (Mieke, Mie, Mies, Mia, enz.) klinken flauw op uit de hopeloze diepte van de put van de hel: de verloren ziel die wederom contact probeert te maken met de aarde via het astraal gevoelige medium, waarop de muziek van nu is gebaseerd.

gravatar

Aan de andere kant is de deskundige informatie die ik heb ingewonnen over deze grootheden als ouwe lul afkomstig van leeftijdgenoten wier enige artistieke inspiratie ontleend aan hun idolen het feit was dat ze jong zijn. Anders hadden ze dat nooit ingezien. De auteursrechten (op dat leven) blijven echter waar ze zijn. De tweede groep waren de jongeren nu die zich afspiegelen aan de echo van de echo om jong te kunnen zijn.

gravatar

Toen ik mezelf een rondrit liet geven door het polderlandschap stopte mijn chauffeur plots bij een weiland. Ik zei: ‘Wat doe je nu? Hij zette keihard Arabische muziek aan op zijn autoradio. Ik vluchtte naar buiten en er kwamen twee ezels naar ons toe die mee begonnen te balken.

gravatar

Enige nuance dient bij dit artikel te worden aangebracht. Zo beloofde heer G.J. Joling -de zingende kanariepiet uit Alkmaar- ons in 1985 al zich een enkele reis richting het paradijs ergens in de tropen te verschaffen, maar niets is minder waar. Het versje bleek een leugen.

Hoewel zijn uiterlijk meer een kunstmatig leven doet vermoeden, is dat hoofd niet van commerciële zenders op de buis af te slaan.

Een groot muzikant is het nooit geweest en zijn niemendalletjes geen hits, anders dan dat hij zijn eigen singles opkocht om een notering in de lijsten te bemachtigen.

gravatar

Nou Wiemersma, valt de pijn eigenlijk niet erg mee omdat al tijdens de opnamen van “Abbey Road” een dubbelganger werd gevonden die sprekend op Paul lijkt en ook . linkshandig is. Je hebt ruim 50 jaar de tijd gehad om aan deze situatie te wennen. En ‘slowhand’ Eric Clapman leeft nog, en ‘de Westfriese nachtegaal’ Koos Alberts toch ook nog? Nou dan?

gravatar

Ja daar tref je een zwakke snaar, Koos Alberts. Het was voor alle partijen beter geweest als hij het ongeluk niet had overleefd. Een chauffeur biedt ook niet altijd uitkomst zoals we sinds Lady Die weten. Hoewel die haar naam wel weer eer aandeed.

gravatar

Erratum: Lees voor Slowhand Eric Clapman: Eric Clapton en
Addendum: Ronnie Tober is -hoewel met pensioen- nog onder ons, Rob de Nijs is nooit vertrokken naar Amerika, de Havenzangers vieren binnenkort hun briljanten-jubileum op de planken, Frans Duits is er nog, (Duit Franz is ons helaas ontvallen), er zijn plannen om Snip en Snap weer opnieuw uit te brengen en Wim Sonneveld nieuw leven in te blazen, in het Concertgebouw: Joop v.d. Ende heeft de DNA-rechten verworven. High culture meets low culture: er is nog zoveel te genieten, kop op Wiemersma. De wereld is nog niet vergaan, maar er wordt hard aan gewerkt.

gravatar

Artiesten net als politici of bijvoorbeeld vrouwen durven niet al te veel uit te blinken uit angst voor moord die gevoed wordt uit hun fanclub. Dat is de definitie van liefde geworden.

gravatar

Ja, ik hoop toch zó dat het goed gaat met Chris Rea!

Ik kan ‘Driving Home For Christmas’ gewoon niet missen met aanstaande kerst!

gravatar

Vergeleken met politici sterven werkelijk getalenteerde musici doorgaans jong: W.A. Mozart (35,) F. Schubert (31), J. Lennon: (40). Omgekeerd zijn politici bijna onuitroeibaar: R. Mugabe is dik in de 90 net zoals alle andere erfelijk presidenten in Afrika, DJ Trump is al 71, de hele Bush-dynastie overleeft zichzelf, V. Poetin haalt moeiteloos de 110, in navolging van gerontocratische voorgangers als Stalin, Ho-Tsji-Min, Kosigin en Brezjnev. Erdogan overleeft elke putsch van leger en PPK. Dichter bij huis schijnt Hans Wiegel het eeuwige leven te hebben en Mark Rutte wordt desnoods op sterk water gezet om tot in de verre toekomst VVD/D66/CDA coalities te leiden. Het lijkt erop alsof politici een wit voetje haalden bij de daartoe bevoegde Instantie.