Shutterstock / r.classen

Primark-filiaal volledig leeggeroofd: 100 euro schade

'Hier kan een klant normaal gesproken een maand mee vooruit'

Inbrekers hebben de afgelopen nacht flink toegeslagen in Rotterdam. Het Primark-filiaal aan het Zuidplein is tot het laatste t-shirt leeggeroofd en de daders namen ook de kassa’s mee. Volgens de winkelketen bedraagt de waarde van de gestolen goederen bijna 100 euro.

Verkoopster Maya Gerber stond raar te kijken toen ze vanochtend de deur van het magazijn openmaakte: het volledige assortiment jassen, truien, t-shirts, schoenen, broeken, bh’s, lingerie, Disney-pyjama’s en passokjes was verdwenen van het 4000 vierkante meter grote winkeloppervlak. “Dit is een hoeveelheid kleding waar een klant van Primark normaal gesproken een maand mee vooruit kan,” vertelt Gerber verbouwereerd.

“Deze dieven interesseren zich maar voor één ding: het snelle geld,” verklaart een woordvoerder van de textielhandel. “Gelukkig hebben ze de kleerhangers laten hangen, anders was de schade helemaal niet meer te overzien geweest.” De 100 euro schade is desalniettemin een behoorlijke financiële strop voor de winkelketen. “Om een idee te krijgen: om zo veel geld te verdienen moet een oude vrouw in Bangladesh haar hele leven werken. En haar kleinkinderen ook.”

De politie gaat ervan uit dat de dieven de buit met meerdere vrachtwagens hebben afgevoerd. Volgens een woordvoerder is de kans klein dat het gestolen textiel ooit nog teruggevonden wordt. “De ervaring leert dat deze kledingstukken waarschijnlijk in Oost-Europa terechtkomen. Daar worden ze als goedkope brandstof doorverkocht en in de open haard verbrand.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Door een benefiet actie van Stichting de Kringloopwinkel is de schade alweer hersteld: Restpartijen die bij de kringloopwinkel naar de stort zouden gaan krijgen een tussenstop bij de Primark.

Reageer
gravatar

Ik kende een zwerver die voor de tweede of derde keer een pakje salami had gejat en naar de nieuwe Amerikaanse stijl wetgeving maandenlang in de cel zat.
Zelfde categorie als mijn commentaar bij ‘Vrouw die het niet zo koud heeft wordt verstoten’

Reageer
gravatar

De controle van die suckers die je met indringende ogen aankijken pik ik niet. Als die lui gebruikt wordt door de staat gebruik ik ze ook. Zie ISIS.
Het kan nog veel erger.