Bron: YT - RTL late night

Lilian Marijnissen: ‘Ik wil een Nederland waar je achternaam niet je kansen bepaalt’

Direct na haar aantreden als fractievoorzitter van de SP heeft Lilian Marijnissen haar speerpunten voor de komende tijd bekend gemaakt. De kersverse SP-leidster pleit voor een Nederland waar je achternaam niet je kansen bepaalt.

“Nog te vaak worden belangrijke functies in Nederland verdeeld onder mensen die toevallig in de juiste familie zijn geboren. Als het aan de SP ligt wordt Nederland een land met kansen voor iedereen.”

Marijnissen hoopt met haar eigen verhaal kansarme Nederlanders te inspireren: “Mijn vader werkte nog als simpele arbeider in een worstenfabriek, maar dat heeft me er nooit van weerhouden hogerop te klimmen en nu sta ik hier als fractievoorzitter van een politieke partij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tsja … ik zou een Nederland willen waarbij je als medewerker in een worstenfabriek niet als simpel wordt weggezet en als fractievoorzitter hoger bent geklommen. Ik zou een land willen waarin ieder bijdraagt naar vermogen en waarin je inzet hoe dan ook gewaardeerd wordt

Reageer
gravatar

En je leeftijd. En je geaardheid. En je geslacht. En je opleiding. En je politieke voorkeur. En je BMI. En je handicap. En je netwerk. En je religie. En je …..

Reageer
gravatar

Jan Marijnissen nam in 2008 als fractievoorzitter afscheid op een symbolisch moment.
Sindsdien is er hier in Nederland niet veel optimistisch nieuws te horen geweest.
Toch denk ik dat Lilian mogelijk al aangepast is.
De nieuwe wind in de katholieke kerk is ook al aan het Noorden voorbijgegaan.

Reageer
gravatar

Om misverstanden te voorkomen: we zijn slinkser, niet linkser! Hoewel slinks en links ook wel samen kunnen gaan. Ik wens mevrouw Marijnissen overigens nog veel voorspoed in haar nieuwe post.

gravatar

De enige kennis van socialisme is die van ouders op hun kinderen wordt overgedragen. Het onderwijs heeft de rest uitgewist. Net zoals vroeger de kerk het concept van reïncarnatie in de ban heeft gedaan.

Reageer
gravatar

Ik was net de Da Vinci code aan het lezen, dat kan ik alleen met sneeuw. Of Maria Magdalena nou wel of niet met Jezus was getrouwd maakt me niet uit, het gaat om het verhaal dat je krijgt als je die schismes verder uitwerkt. Ja zo ver gaat het.

gravatar

De hoer wil zo veel mogelijk verschillende klanten, zo ziet ze de democratie op haar terras. En aangezien ze zich aldus zorgen maakt dat het steeds dezelfde zou kunnen zijn, heeft ze de id-kaart ontwikkeld.

gravatar

Prof. Van de Plashaard, Prof. Zee-Kering, M. van de Klever, Professor Prof, Prof Zen in ’t Veld etc.,

Als je dezelfde naam hebt als iemand anders is dat blijkbaar corrupt voor de patjepeeër.

gravatar

Prof. Van de Plashaard, Prof. Zee-Kering, M. van de Klever, Professor Prof, Prof Zen in ’t Veld etc.,
Zijn jullie allemaal broers en zussen?

gravatar

”Professor” Van der Plas (John, Henk, Mieke & -Maitreya-), lenigheid van geest is op dit forum geboden. (voor u: lenigheid van de ziel).

Wie zich niet aanpast aan het levendige gekrakeel van de Zeeuwse veelzijdige persoonlijkheid -de bekende trialogen met zichzelf- loopt kans onder de voet gelopen door de onnavolgbare betweterigheid van de miskende digitale onheilsprofeet.
Het hoereren is aldus afkomstig van de betrouwbaarste bron die een discipel zich maar kan wensen: van de Meester. De Meester die van alle markten thuis is, die zich dagelijks baadt in zijn morele gelijk, die meer is dan een sterfelijk mens. Zijn kennis van het Geopenbaarde laat niet toe zich thuis kritisch te spiegelen aan aan zijn zelfbeeld, het is immers onvergankelijk.

gravatar

Prof Zen in’ t Veld (en in mindere mate Mr. Wiemersma),

Op zich is er wel wat te zeggen voor wat u beweert. Mr. Wiemersma waarschuwt al voor een algehele nivellering. Met anderen communiceren, ‘samen delen’ waar de Nederlander zo wars van is, zou te verkiezen zijn, maar dat vindt enkel plaats op het niveau van de rechtszaal. Alle andere vormen van communicatie zijn immers gericht op persoonlijke erkenning van het zwak ontwikkelde zelf of anders patriarchaal van aard via het onderwijs. Dit land staat bol van machtsspelletjes op dat vlak omdat het enige democratische onderwijs het leren is van jezelf. In dat opzicht heb ik naar de eendimensionale interpretatie van het zelf als ID al meerder persoonlijkheden achter de rug die ik me inbeeldde. Hoe kan ik ze anders dan inbeelden als zij zich niet uit kunnen beelden? Het zijn allemaal modellen waarin ze worden geschoold zich uit te drukken vanaf spreekgestoelte met publiek. Niemand kan nog communiceren met iemand, en nog minder met zichzelf. Je wordt automatisch gereduceerd tot publiek als persona. En het publiek is voortdurend bang omgepraat te worden, in de maling genomen te worden, of bekeerd omdat het nooit de logica heeft geleerd tot zelfonderzoek en daarom geen gezond verstand bezit om onderscheid te maken tussen echt en onecht, waar en onwaar. Daarnaast, alle mensen zijn aan dezelfde boom als bladeren die hun onafhankelijkheid daarvan moeten bewijzen, de boom ben ikzelf. Ze vallen gewoon af. (Daarom moeten ze zo stoer zijn.) De ideeën die zij opperen komen van mij, zij het vervormd. De boom communiceert derhalve met het blad.
De dubbele laat staan de meervoudige persoonlijkheid bestaat niet en is niet overdraagbaar. Dat is bijgeloof. Overdracht vindt ALLEEN plaats via de ziel die nog niet wetenschappelijk is bewezen.
Maar wat betreft de waarschuwing van Mr. Wiemersma. Kan het dan nog platter?
Gelijk, met de grond. Zo zijn ze gemaakt.

Hoe komt het dan dat ik juist wel mezelf ben? Ik heb nooit enige opvoeding gehad.
Maar hoe communiceer je met een model?

gravatar

Maytreya,

misschien kunt u de stelling
” het publiek is voortdurend bang omgepraat te worden, in de maling genomen te worden, of bekeerd omdat het nooit de logica heeft geleerd tot zelfonderzoek en daarom geen gezond verstand bezit om onderscheid te maken tussen echt en onecht, waar en on waar. ”
eens voorleggen aan de algemene Speldlezer.

Ik weet niet zeker of hij/zij er wel akkoord mee gaat.

gravatar

”.. de boom ben ikzelf. … De ideeën die zij opperen komen van mij, zij het vervormd. De boom communiceert derhalve met het blad.”

Een bijzonder gedurfde bewereing voor iemand die zo graag uit de bijbel citeert.

gravatar

Prof. Zen in het Veld,
Ik zie dat u eindelijk een puntje zet achter uw titel.

U toont aan hoe de massa ontstaat uit de rationalisaties van de gifmenger. Bij wijze van spreken.
Via uw peilingen onder het angstige volk waarop uw mening is geënt is men gebruikelijk gewend iets te zeggen dat bij voorbaat zal scoren en zich in te dekken op het vlak van moord. Andere logica is er niet uit af te leiden. Vanwaar die angst als ze nog nooit tot leven gebracht zijn?
Zie ook de politiek.
Ik zoek geen erkenning. Wat ik zeg is een daad van existentialisme.
Stel de vraag bij de enquête helder en duidelijk, 1, 2 of (3) ‘ik weet het niet’: heeft de wereldleraar ons bedrogen of wij hem.

En nu weer een beetje leuk doen hè, zei de agent streng.

gravatar

… of anders patriarchaal van aard via het onderwijs.”

Ik denk dat u de maatschappelijke ontwikkelingen in de jaten zestig/zeventig niet helemaal hebt meegenomen bij het schrijven van deze bewering.

gravatar

Dat imago van die Mao krijg je er toch nooit uit bij de doorsnee Nederlander. De tragiek van de SP is inderdaad dat de arbeider niet cultureel is geschoold.
Ze zal verder nog vergeleken worden met Marine le Pen.

Reageer
gravatar

Ik laste vroeger.
Hoe meer ik laste hoe zwaardere last er gedragen kon worden.

Ik hoop dat ik Kwame Mpufu ook eens hier in de tomatenkas kan verwelkomen en dat hij niet afgeschirkt wordt door een paar werkhandschoenen.

Reageer
gravatar

Bedoel je nu Geert of Lilian.

Toen ik nog woonachtig was in Heesch (bij Oss), waar Jan Marijnesen toen woonde met zijn gezin zag en sprak ik Lilian zeer regelmatig. Kan niet bepaald zeggen dat ik onder de indruk was van haar intellectuele capaciteiten. Maar u kent haar beter, net zoals u mij kent blijkbaar?

gravatar

Beste Mieke,
De nivellering die de SP nastreeft richt zich helaas inderdaad op de onderzijde van de samenleving.

Hierdoor kan in ieder geval één oog koning zijn in het land der blinden, zoals nu ook weer blijkt.

gravatar

Heel wat mensen heeft hij vrijgepleit op gronden van verminderde toerekeningsvatbaarheid, hij is hiermee beroemd geworden.

gravatar

Een gotspe:
‘Ik wil een Nederland waar je achternaam niet je kansen bepaalt’ zegt Lilian Marijnissen, dochter van Jan, direct na haar aantreden als fractievoorzitter van de SP

Reageer
gravatar

Willem-Alexander,

wij, het Nederlandse volk, aanvaarden hierbij graag (eindelijk) uw abdicatie en zullen ervoor zorgdragen dat alle opgebouwde tegoeden en verworven eigendommen zo snel mogelijk terugkomen bij de rechtmatige eigenaren, het volk van Nederland.

Dank voor uw besluit en voor het eerst in mijn leven kan ik welgemeend roepen: hoera voor de koning!

gravatar

Hans Wie? en dan kunnen al die hollanders met een spraakgebrek eindelijk op taalles.. Als ze Engels praten kunnen ze ineens wel een zacht G uitspreken,.