michaeljung / Shutterstock

Afrikaans jongetje dat voor het eerst sneeuw ziet niet onder de indruk

'Beetje smerig spul'

Kwame Mpufu (9) is vorig jaar vanuit Soedan gevlucht naar Nederland. Gisteren zag hij voor het eerst in zijn leven sneeuw. Hij was niet onder de indruk.

“Beetje smerig spul”, aldus de ex-kindsoldaat. Op de vraag of hij het dan niet leuk onder zijn voeten vindt knisperen reageert hij: “Nee.” Daarna gaat hij weer naar binnen om zijn ongeslagen streak op Call of Duty voort te zetten.

Kwames adoptieouders zijn teleurgesteld in zijn reactie: “Altijd als er op YouTube een bruin jongetje voor het eerst sneeuw ziet is hij helemaal betoverd en gaat ie er lekker in spelen. Kwame ging met z’n ongeïnteresseerde smoel gelijk terug naar binnen. Erg teleurstellend. Ik denk dat we hem retourneren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kwame als Kwame staat voor al de Mpufu’s van deze wereld. Als zodanig is hij specifiek & universeel, uniek en generiek tegelijkertijd. Ten diepste geldt voor ons allen #egosumkwame

gravatar

Wat een naar ventje is dat toch. Altijd lopen af te geven op alles en iedereen. Laat ‘m dankbaar zijn dat ‘ie niet meer in dat k*land woont waar hij vandaan komt. Ik zou hem ook onmiddelijk retourneren, dit soort kunnen we missen als kiespijn…

Reageer
gravatar

Mpufu heeft iets tegen wit. Jammer dat de Sint al weer weg is. Deze had wel in de zak gemogen. Hoewel de roe waarschijnlijk niet afdoende zou zijn tegen een AK-47 in de handjes van een ongeslagen streaker. Dat dan weer wel.

Reageer
gravatar

Het dooit alweer. Zodra de Nederlander ‘wit’ ziet of hoort komt zijn christelijke liefdadigheid weer boven water, aangepast dan, naar de ‘eerste mens’ uit Afrika.
Bestel nu.

gravatar

Professor Van der Plas,
Alleen komt de eerste mens niet uit Afrika.
De wetenschap in concurrentie met religie zit vol vooroordelen, die liggen in haar onderzoek en voorlopige resultaten hoofdzakelijk in het weglaten dat de leek mag invullen. De nostalgie naar vroegere evolutiestadia geldt ter legitimering van eigen primitieve instincten waaruit het gevolg van de wereldleraar bestaat.
Kerstkaart.

gravatar

Houd hem uit de buurt van kalasjnikovs en kunstmest (voor de boemen, weet u wel).

En ook spiritus, benzine, het gasfornuis, ..

En voor de zekerheid: meisjes (niet alleen uw dochters).

En natuurlijk: uw portefeuille.

Wat kost dat nou, zo’n koekoeksei?

Reageer
gravatar

Ze kunnen hem beter inruilen voor een lichtere versie.

Hij heeft dan meer kans op werk en de kans dat hij in criminaliteit terecht komt is dan ook minder..

Iets met DNA of zo.

Corrie.