Continentale herindeling bekend

Fusiecontinent Finse Meren voornaamste verandering

Op 1 januari worden de werelddelen opnieuw ingedeeld. Kijk hier wat de continentale herindeling voor jou betekent.

Noord-Antarctica – Eindelijk worden Noordwest-Antarctica en Noordoost-Antarctica weer samengebracht in één continent. Wel zo makkelijk.

Zuid-Antarctica: Een fusie met Noord-Antarctica ging op het laatste moment niet door na een raadgevend referendum waarbij niemand kwam opdagen.

Madagastralië – Madagaskar is coming home. Na 110 miljoen jaar afwezigheid is het land eindelijk weer één met Australië. Op het gebied van buideldieren werkten Madagaskar en Australië al veel langer samen.

Azië-Giessendam – Deze herindeling heeft al grote gevolgen voor de mensen in Azië, die zich in februari bij een raadgevend referendum kunnen uitspreken over een rotonde bij winkelcentrum De Graanbuurt in Giessendam. Saillant detail: deze herindeling heeft al tot veel onvrede geleid bij de inheemse Hardinxveld-stam in de binnenlanden van Laos.

Bloed op Zand – Om het imago van het Midden-Oosten als woon- en werkcontinent te verbeteren is gekozen voor een nieuwe naam, die vooral jonge gezinnen met kinderen moet aantrekken.

Paraguay – Paraguay blijft gewoon een zelfstandig werelddeel. Voor een fusie met Azië-Giessendam is Paraguay volgens een rapport van het Continentaal Planbureau bestuurlijk nog niet klaar. Dat kan op zijn vroegst in 2022 plaatsvinden.

Finse Meren – De Andes, de Kalahariwoestijn en de Eiffeltoren: het nieuwe fusiecontinent Finse Meren heeft alles in zich om dagjesmensen aan te trekken. Ook handig: de korte afstanden, tenminste op sommige plekken. Vanuit Giessendam ben je bijvoorbeeld in no time in het Finsmeerse natuurgebied De Biesbosch.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp dat er een fusie van de gemeenten Giessenburg en Giessendam heeft plaatsgevonden, om De Graanbuurt binnen de gemeentegrenzen van Giessendam te krijgen?

Ook wel mooi dat Hardinxveld-GIessendam zo het nieuwe Istanboel wordt, liggende op twee contintenten, met water ertussen.

Reageer
gravatar

Trump, de toekomstige dictator van de Finse Meren, heeft besloten zijn hoofdstad te vestigen in Jeruzalem. Daar kan hij elke dag bij de klaagmuur over Hillary en Barack klagen. Een ander voordeel is dat er in de buurt al een lange muur staat, waarachter hij naar hartenlust Mexicanen en Palestijnen kan plaatsen.

Reageer
gravatar

Zijne doorluchtige leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, heeft een volksreferendum onder zijn hoogste militairen gehouden over de continentale herindeling met Azië-Giessendam. Alle stemmen waren unaniem tegen. Twee generaals zijn wegens ernstige corruptie opgehangen.

gravatar

Professor Van der Plas,

Bijzonder hoe Noah de meest populaire jongensnaam is, ze voelen de bui al hangen.