Code for America / Flickr

Chris is de beroerdste

'Ik heb mijn hele leven geen vlieg kwaad gedaan, maar ik ben wel de beroerdste'

Heb je iemand nodig om even op je tas te letten, een briefje van 20 te wisselen of om een dienblad vast te houden zodat jij je portemonnee kan pakken? Dan ben je bij Chris aan het verkeerde adres. Chris is namelijk de beroerdste.

Maar wie verwacht dat Chris een monster is, vergist zich. De 34-jarige man uit Breda is de vriendelijkheid zelve. “Ik heb mijn hele leven geen vlieg kwaad gedaan. Ik ga normaal met vrouwen om, houd me keurig aan de verkeersregels en betaal netjes mijn belastingen. Maar ik ben wel de beroerdste.”

Als er een raam geopend moet worden of als iemand moet checken wanneer lijn 70 vertrekt heb je niets aan Chris. “Ik weet dat het niet echt een goed excuus is, maar ik ben wel gewoon de beroerdste. Dus ik ga niet mijn jas van de bank halen zodat jij een zitplaats hebt in de trein. Vergeet het maar! Niet lullig bedoeld of zo, maar ik ben daar gewoon te beroerd voor.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, misselijk? Maar wel een vreemde paradox, die Chris uit Breda. Open en ogenschijnlijk sociaal bewogen, maar zijn jas weghalen om een oudere een plaats te bieden in het OV, dát doet hij dan weer niet. Maar hij is de beroerdste niet om dat ruiterlijk toe te geven. Maar Sinterklaas is alk weer op weg naar Spanje, hij is dit jaar de dans en de zak ontsprongen. Wellicht geeft zijn werkgever hem de zak.

gravatar

Is zo’n discriminerende racistische opmerking over iemand van het Kaukasische ras nu echt nodig?

Er zijn net zo veel misselijke mannetjes van het Aziatische ras of het Afrikaanse ras.

Wil je de volgende keer alleen nog maar ras-neutrale reacties plaatsen!

Corrie.

gravatar

Corrie, meid toch! Ook al op de LGBT-toer? Van nature kent elke etniciteit misselijke mannetjes, óók die welke jij aanduidt als “Kaukasisch” terwijl daar gewoon ‘blank’ mee wordt bedoeld. Dat is over komen waaien uit de talloze detectiveseries die ons van over de oceaan in de strot worden gewrongen. Nou, in de VS zit een misselijk makend mannetje van Trump-formaat dat samen met dat misselijke nageboorte-tje uit Noord Korea nu druk bezig is een kernoorlogje te ontketenen. En een snorrendragend misselijke mannetje uit klein Azië staat te popelen om zijn jaarlijkse geboorteoverschot naar ons te exporteren. Als straf, omdat wij niet naar hem en zijn profeet luisteren. Misselijke mannetjes (én vrouwtjes) komen dus in elk ras voor, te vaak en m.i. teveel in ons land, Maar daar is niets aan te doen; het Menselijk Tekort, weet je wel? Sterkte.

gravatar

Diepe bespiegelingen een dag na Sinterklaas. Het lijkt alsof Chris zo’n min ambtenaartje is. Maar hij heeft zijn hart op de juiste plek.
Het zijn en het niet.
Leven en laten leven, daar draait het om.
Je eigen ding.
Op de markt gaan we ook niet meer met iedereen popiejopie doen.

Reageer