Bron: NPO Gemist

4 oorlogen waar je nooit van hebt gehoord omdat er geen BN’ers zijn

'Zolang Yvon Jaspers er niet gekidnapt wordt, horen we niets over Zuid-Soedan'

Sinds Floortje Dessing in Jemen in de problemen is gekomen, staat de plaatselijke burgeroorlog ineens vol in de Nederlandse belangstelling. Maar in andere plekken op de wereld zijn nog steeds oorlogen aan de gang waar je nog nooit van hebt gehoord omdat er geen bekende Nederlanders in verzeild zijn geraakt. Dit zijn de vier schrijnendste.

Zuid-Soedan
Er komt maar geen einde aan de slepende burgeroorlog in Zuid-Soedan. Oogsten worden platgebrand, waterputten vernietigd, hele volksstammen worden uitgemoord. Maar zolang Yvon Jaspers niet gekidnapt wordt, zullen we er niets over horen. Donaties uit Nederland zullen dus nog even uitblijven.

Centraal-Afrikaanse Republiek
Moord, marteling en verkrachting zijn aan de orde van de dag in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Milities trekken van huis tot huis om iedereen wiens gezicht ze niet aanstaat bruut te vermoorden. Helaas voelen Nick en Simon zich te goed om in het vliegtuig naar Bangui te stappen, dus Nederland zal nooit weten wat voor gruwelijkheden zich afspelen.

Congo
In Congo is al jarenlang een verschrikkelijke burgeroorlog aan de gang. Toch horen wij daar in Nederland niets meer over. Wordt er nog wel gevochten of is er inmiddels toch vrede getekend? We weten het niet En waarom niet? Omdat Ferri Somogyi nergens te bekennen is in Congo. Al jaren niet.

Nieuw-Zeeland
Is er een etnische zuivering aan de gang in Nieuw-Zeeland? Wij hebben eerlijk gezegd geen flauw idee. Er is maar één manier om daar achter te komen: Linda de Mol moet een maand lang in een witte Land Cruiser rondreizen in het land. Als ze na twee weken vanuit een bunker een noodkreet de wereld in stuurt, weten we dat het foute boel is in Nieuw-Zeeland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We kunnen ook Dries Roelvink sturen. Alleen weet ik niet of we daarmee voldoende donaties voor het losgeld binnen kunnen halen.
Voor onszelf is het echter een prima oplossing.

Reageer
gravatar

Bingo: dat wordt dan een klassieke win-win situatie. Het IQ in beide landen stijgt, Nederland is even verschoond van deze volkszanger en Dries krijgt een nieuw publiek en kan dan voluit op de schnabbeltoer.

gravatar

Nou sorry hoor. Ik heb hier helemaal niks mee te maken. Vind het ook niet echt fijn dat je zo mijn voor- en achternaam publiekelijk bekend maakt.