Bron YT - wegmisbruikers

99% verkeersboetes onterecht

Blijkt uit onderzoek onder mensen die een verkeersboete hebben gehad

Vrijwel alle verkeersboetes worden onterecht uitgedeeld, dat blijkt uit een onderzoek onder mensen die ooit een verkeersboete hebben gehad.

In 60% van de gevallen gaat het om mensen die een een boete hebben gekregen terwijl het stoplicht nog net oranje was. Ook zouden veel flitspalen niet goed staan afgesteld, waardoor het lijkt dat mensen veel te hard rijden en zouden ademtests ten onrechte uitwijzen dat mensen die twee uur geleden één glas hebben gedronken, stomdronken zijn.

De politie heeft laten weten de onderzoeksresultaten serieus te nemen. “We zijn zeker bereid om de belangrijkste aanbeveling over te nemen en voortaan boeven te gaan vangen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daartoe is ook een poging ondernomen, maar de gemiddelde aangehouden en veroordeelde crimineel zit niet lang genoeg vast om een vragenlijst in te vullen.

gravatar

Nee hoor. Het is echt. Als regelmatig boete uitdelende Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in DenHaag krijg ik ook altijd commentaar dat het onterecht is.

Bij mij wordt dan altijd het etnisch profileer gezwam aangehaald.

Tja., wat kan ik er aan doen? Die gasten maken gewoon altijd overtredingen.

Corrie.

gravatar

Eh sorry mevrouw, maar dit item ging over verkeerboetes, niet over parkeernaheffingen.

Als etnisch geprofileerden een verkeersboete krijgen is dat terecht. Als jij ze bekeurt is dat meestal omdat er geen andere parkeerplaats is.

Gelukkig durven die ‘gasten’ daar nog iets van te zeggen. Hadden we er daar maar meer van. Dan waren jullie BOAs niet nodig.

gravatar

Ik heb nog niet zo lang geleden ook zo’n onterechte verkeersboete in de bus gekregen. Bleek inderdaad niet voor mij, maar voor de buren. Was verkeerd bezorgd.

#Postnlverantwoordelijkvoorde resterende1%vandeonterechteverkeersboetes

Reageer
gravatar

Ik vraag er wel eens naar, of ik ook zo’n boete kan krijgen als ik weer een verkeersagent zie. Meestal word ik dan onbegrijpend aangekeken. Ik haal het gemiddelde in ieder geval niet omlaag en daar ben ik best trots op.

Reageer
gravatar

Agent uit maastricht,bekeurt mij van het niet draagen van een gordel op de moter quad ,die ik wel om heb gehad,mijn gordel is tevens een start onderbreker. Maar dat intreserde m niks.

Reageer