Dean Drobot / Shutterstock

Nederland stelt ja/ja-sticker in om seksuele intimidatie terug te dringen

'Draag je geen sticker? Dan ben je niet de stemming voor ongewenste intimiteiten'

Nederlanders kunnen vanaf 1 januari 2018 met een ja/ja-sticker laten weten of ze intiem aangeraakt willen ontvangen. Heb je geen sticker? Dan mag je niet zomaar worden betast.

Voorheen was het zo, als je niet duidelijk aangaf dat je echt aangeraakt wilde worden, kon iedereen gewoon aan je lichaam zitten. Dat is vanaf nu anders. “Wie wil kan gewoon intieme aanrakingen blijven ontvangen. Maar door het systeem om te draaien, dat als je het niet aangeeft, je dus ook niet betast wil worden, voorkomen we dat er nog meer gevallen van #metoo ontstaan.” Het is te verwachten dat meer landen het voorbeeld gaan volgen.

Mensen die graag ongewenst mensen aanraakten zijn teleurgesteld en boos en denken erover om bezwaar aan te tekenen. Dirk Z., een man met een machtspositie, vindt dat je beter een nee/nee-sticker kunt dragen als je het echt niet wilt. “Zo blijven er meer mensen over om wel aan te zitten. Dat systeem werkt hartstikke prima.” Ondertussen begint David V., een graag geziene gast in de media, zo snel mogelijk de campagne ‘Jouw lichaam is van iedereen’ en plakt tijdens het aankomende bedrijfsuitje de ja/ja-stickers stiekem op de rug van beschonken collega’s.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het juist heerlijk om ongewenst intiem aangeraakt te worden. Als echte aandachtshoer weet ik niks lekkerders. Zo’n maatregel is dan ook pure discriminaasie!

Reageer
gravatar

Maar weinig mensen weten ervan wat er allemaal echt aan de hand is.
Door die aliens ben ik mijn maagdelijkheid verloren. Ze hebben me ook gehersenspoeld.

Reageer
gravatar

Vandaag oordeelde het College van de Rechten van De Mens dat de invoering van de ja/ja-sticker gelovigen in het Viesmaniisme ernstig in hun religieuze uiting treft.

Derhalve zullen zij en zij alleen zich niets van de betreffende sticker behoeven aan te trekken.

gravatar

Zo zitten de meeste goedbedoelde wetten wel in elkaar, nee en nee. Vooral voor de aanhang van Maitreya is nu het recept van dienen en ‘samen delen’ de vlag waaronder nu concurrentie steeds meer plaatsvindt beginnend vanuit het niveau van de onzekere puber om een beetje seks, tot er niets overblijft dan wellicht de (immers legale) prostitutie met wederzijdse goedkeuring. U mag digitaal betalen ook voor even aanraken. Inderdaad hebben ze het concept van samen delen op de agenda weten te krijgen, dat nu wereldwijd is vervormd en aangewend voor iedere vorm van commerciële pr.
Zo redeneert de burger verder en verder met zijn trucs en techniekjes. Behalve meer en meer registratie zoals bij de vuilophaal met een chip in de vuilnisbak heb je geen enkele keuze dan illegale vuilstort of de uitbraak van de pest om minder vaak vuil op te hoeven halen en zo te bezuinigen. Je wordt automatisch ingerekend met de wonderwoorden service, milieu, meedoen en samen delen. Altijd in uw voordeel.
Na de ‘verzuiling’ is internet niet het medium waar iedereen meer weet maar minder, en zijn steeds specialistischer interesses verder uitdiept zodat iedereen in een sekte zit, vooral in de seks die verplicht is: ja en nee.

Reageer
gravatar

”de aanhang van Maitreya” houdt zich waarschijnlijk ergens op in het geestelijke rijk, sinds de terechtstelling van Thomas Munzer en met hem zijn praktijken zijn er immers geen aardse aanhangers meer.

gravatar

Het gaat over organisch versus organiseren (techniek).
Seks is volgens de wet niet louter meer een organische zaak. Het grootste deel is nu al technisch dan wel immaterieel. In die richting ontwikkelen zich ook de nieuwste technologische ontwikkelingen.
Altijd waren het degenen met de beste techniek die de meeste meisjes hadden. Zoals ik.

gravatar

Zen in’t Veld,

U bedoelt Thomas Munzer (Müntzer) die rond 1490 in Duitsland werd geboren, en zich met militaire middelen tegen de feodale onderdrukking keerde en in 1525 werd onthoofd?
Maakt u zich geen zorgen, tenzij u een Duitser bent.
Karl Marx heeft gezegd dat er in Nederland nooit een revolutie zal komen omdat je hier niet op het gras mag lopen.

gravatar

Lieve Zen, je weet niet wat je zegt. Je hebt geen idee wat die aliens allemaal uitgehaald hebben met me nadat ik door ze was ontvoerd, daar heb jij de verbeelding nog niet toe hoor.

gravatar

Sociale controle begint onzichtbaar, je bent er zelf nooit deelnemer aan en je hebt geen keuze. Als het contact komt – via de wet – is de conclusie (vanuit een machtspositie) al getrokken over wie of wat je bent. Zo concurreert de burger.

gravatar

Natuurlijk is het zo dat als je ergens voor nodig bent door iemand heb je een beetje macht over hem die je al masturberend op hem uit kan oefenen door er niet op in te gaan.
Een doordenkertje.

gravatar

Neen, de rechter is voor intiem voor onbekenden en uiteraard de linker voor intieme acties van bekenden zoals die rare oom of de altijd naar alcohol ruikende baas.