Shutterstock / Marcos Mesa Sam Wordley

Batterij van iPhone X laadt zich op met energie van de gebruiker

Oplaadmechanisme zorgt voor lagere levensverwachting, hogere levenskwaliteit

Apple heeft een batterij ontwikkeld voor de iPhone X die zich oplaadt met de energie van de gebruiker. De techgigant komt met de innovatie omdat gebruikers klaagden dat iPhone-batterijen te snel leeg zouden zijn. “Je kan deze telefoon jarenlang gebruiken zonder überhaupt een oplader te hebben, zolang je metabolisme maar in werking is,” legt Apple-voorzitter Arthur D. Levinson uit.

Volgens Apple heeft de iPhone X een batterijduur van 50 a 60 jaar, een stuk hoger dan de 9 of 10 uur van de vorige generatie telefoons. “De batterij gaat net zo lang mee als degene die hem gekocht heeft,” vertelde Levinson trots op een presentatie in Silicon Valley. “Zelfs een beetje langer. Want als de eigenaar overlijdt blijft de iPhone X nog 9 of 10 uur werken voordat het scherm definitief op zwart gaat.”

Apple-fans zijn wild enthousiast. “Ik heb geen energie meer over om van mijn plaats te komen maar dat maakt niet uit want hiermee kan ik alles wat ik wil hebben aan huis laten bezorgen,” constateert Apple-gebruiker Kelsey Rodrigues tevreden.

Toch is er ook kritiek. De telefoon zou minder lang meegaan dan Apple zijn klanten voorspiegelt. “Omdat mijn iPhone al mijn energie gebruikte, kwam ik niet meer uit mijn stoel en omdat ik niet meer uit mijn stoel kwam deed ik niets anders meer dan mijn iPhone gebruiken,” vertelt Harold Higgins vanuit een ziekenhuis in San Francisco. “Uiteindelijk hebben ze mijn telefoon al na een paar weken moeten loskoppelen om me aan een beademingsapparaat te kunnen aansluiten. Heel jammer.”

Dit artikel verscheen eerder op El Mundo Today.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met 50 nieuwe windmolens daar moet het wel lukken om dat allemaal te bekostigen. Ze staan echter vaak stil: de windenergie is een aanvulling op de kerncentrale van Borssele. De schapen hebben er kromme poten. Dat moet verzwegen worden.

gravatar

Het is altijd een probleem geweest waarvandaan je je energie aan moet zuigen.
De iPhone is echter een uitkomst om de politie te bellen als ze bijvoorbeeld aan de verkeerde kant van de straat lopen.

gravatar

Hou je de gordijnen ’s avonds wel open?
Anders weet je nooit wat er aan de hand is.
Sociale controle is heel belangrijk.